Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. října 2019 14:05
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Dva góly z poloviny hřiště během dvou minut. Brankář japonského Ehime neměl zrovna svůj den

SPORT JAPONSKO
Uložit Uložené

Těžko říct, jestli v tom byl úmysl, nebo ne.

Popularita japonské fotbalové ligy se v posledních letech docela zvedá. Tento fenomén nezapřičiňuje pouze příchod velkých jmen z Evropy typu Andrése Iniesty nebo Fernanda Torrese, ale také i samotné výkony prvoligových týmů v Lize mistrů AFC. Druhá japonská liga je však kvalitativně ještě někde jinde, jak vypovídá i videosestřih ze zápasu Montedio Yamagata s Ehime FC.

Doporučeno
Slavia se nebála, přesto prohrála s Barcelonou 1:2 Slavia se nebála, přesto prohrála s Barcelonou 1:2 23. října 2019 22:53

V čase 1:14 začíná hororové představení pro brankáře japonského Ehime Masahira Okamotu. Nepovedená sezóna, ve které se jeho tým pár kol před koncem umisťuje na chvostu ligové tabulky, byla v posledních třech kolech korunována samými prohrami. Tu poslední proti Yamagatě si za rámeček určitě nedá. Prohru 3:0 proti prozatím druhému týmu tabulky totiž zavinil prakticky sám, jelikož pustil dva góly z poloviny hřiště po nevynucených chybách.

V 61. minutě byl Okamoto nachytán na švestkách domácím Šunem Nakamurou, jež vyběhnuvšího brankáře s přehledem přeloboval. Následný úprk hostujícího gólmana nic nezměnil. Nikdo ale nečekal, že se stejná chyba objeví za minutu znovu. Okamoto si znovu nedal říct, zase stál na stejném místě, a zase dostal gól.

Tacuhiru Sakamotovi se sice nepovedl takový dloubák jako jeho spoluhráči, nicméně skákavý míč, který vyslal levačkou směrem ke svatyni Ehime, přeskákal jak Okamotovu rukavici, tak brankovou čáru přesně vedle pravé tyče. Těžko říct, co si poté hostující brankář vyslechl v šatně od trenéra či spoluhráčů, výsledek 3:0 v boji o záchranu po takových chybách však napovídá, že nejspíše nic pěkného.

Domů
Sdílet
Diskuse