Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2018 1:48
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Avengers: Infinity War vydělalo 2 miliardy a stává se tak 4. nejvýdělečnějším filmem historie

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Padnou dvě miliardy za rok znovu?

Infinity War je v kinech už něco přes 7 týdnů a navzdory svému epickému formátu to znamená, že i ty tržby už pomalu začnou klesat. Za poslední týden shrábla nejnovější marvelovka celosvětově téměř 34 milionů dolarů, přičemž už za týden si z koláče pořádně ukrojí pokračování Jurského světa.

Pokud bych se s vámi měl vsadit, tak řeknu, že tržby Titanicu (2,1875 miliardy) nepadnou. Nicméně, je jisté, že Thanos překoná návrat Luka Skywalkera po 30 letech.

The Force Awakens má celosvětově na kontě 2,0682 miliardy, což Infinity War překoná nejpozději za měsíc, pravděpodobně však dříve.

Disney je to víceméně jedno. Stejně jako Star Wars, i Avengers patří pod jejich křídla, a pokud jim vyjde nákup Foxu, bude to platit i pro Avatara. Nemluvě o tom, že za rok v květnu zde máme Avengers 4, kteří mají potenciál shrábnout ještě větší balík. Já ale tipuji, že se Avengers 4 již na dvě miliardy nedostane.

Mnohé bude záležet na trailerech a atmosféře, a i když bude většina diváků zvědavá, jak nakonec dopadly všechny ty postavy, pravděpodobně jim přijde příchod čtyřky velmi rychlý. Mohu se však mýlit. Nakonec, mluvíme o MCU, takže tu nic není jisté a pokračování může stále překonat i tržby trojky či Titanicu.

Ve hře je příliš mnoho faktorů, ale tak či onak, snímek bude opět ziskový. V případě Infinity War bych si tipl, že jen z kin přijde Disney čistý zisk v hodnotě 300 milionů dolarů a více.

Sečteno a podtrženo, Avengers: Infinity War se stává 4. filmem v historii kinematografie, kterému se podařilo překročit neuvěřitelnou hranici 2 miliard dolarů vydělaných v kinech.

Inflaci sem dnes cpát nebudeme a nám tak nezbývá, než Disney a Marvel Studios poblahopřát.

Avengers: Infinity War vydělalo 2 miliardy a stává se tak 4. nejvýdělečnějším filmem historie
Zdroj: Lucasfilm
Domů
Sdílet
Diskuse