Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
19. dubna 2018 14:18
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Walking Dead s 8. sérií definitivně padlo na scenáristické dno bez logiky a plynulého vývoje děje či postav (Recenze)

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

8. série The Walking Dead mohla být klidně poslední, ale toto trápení bude pokračovat ještě dlouho.

Hned na úvod upozorňuji, že se v článku budou nacházet spoilery. Musíme si totiž na konkrétních případech vysvětlit, proč je to tak neúprosně stupidní. Zároveň dávám na vědomí, že dojmy dalších členů redakce tentokrát neuvidíte, protože to už všichni vzdali a já jsem jediný, kdo je ochoten se na to dívat.

Jelikož jsme si první polovinu 8. série zhodnotili loni, odkážu vás na daný článek. Rovnou se tak přesuneme k 9. epizodě.

Walking Dead s 8. sérií definitivně padlo na scenáristické dno bez logiky a plynulého vývoje děje či postav (Recenze)
Zdroj: AMC

Ve většině epizod se toho moc neděje. Vata nahrazuje vatu, zbytečné, sentimentální a naivní dialogy střídají ty, které nikam nevedou, přestože se tváří důležitě. Vybrané postavy se chovají retardovaně, protože scenáristé nedokáží přijít s více než poloprimitivním způsobem, jak se dostat z bodu A do bodu B.

Pokud si chcete ušetřit čas, klidně přeskakujte většinu dialogů. Zaposlouchejte se do rozhovorů Morgana, Ricka, Maggie, Negana a možná Daryla (i ten je tam už víceméně pro legraci a kdyby zemřel, pravděpodobně si toho nikdo nevšimne).

Děj se i v 8. sérii stále točí kolem války s Neganem. Ten sice oplývá armádou v počtu stovek přisluhovačů, pár desítek nezkušených odpůrců však zdolat nedokáže. Zamysleli jste se vůbec někdy nad tím, kolik Saviors už dohromady zemřelo? Muselo jít o stovky, a přesto je jich v další sérii stejně hodně.

 

Walking Dead s 8. sérií definitivně padlo na scenáristické dno bez logiky a plynulého vývoje děje či postav (Recenze)
Zdroj: AMC

Třešničkou na dortu byla epizoda, kdy se Simon rozhodl přepadnout a zničit Hilltop. Na primitivnost postav jsem si už zvykl, takže mě nepřekvapilo, když vešli do pasti, které by si všiml i můj 10letý bratranec (zhasnou světla a první, co v nepřátelském území uděláte, je, že se všichni najednou vydáte na otevřené místo, aby vás mohli rozstřílet pohromadě).

Spíše mě zarazilo, kolik Saviors začalo zpoza brány vybíhat. Teprve potom jsem si uvědomil, že tam mají nekonečný respawn. Schválně zkuste spočítat, kolik jich tam padne a kolik jich vlastně přes ta vrata projde. Logika epizody spočívá v tom, že na místo dorazí 30 lidí, 50 jich zemře, a i tak odejde 20. To už je vrchol lenosti scenáristů.

Za hlavu jsme se ale chytali téměř permanentně. Vzpomeňme ještě pár klenotů, jako například fakt, že klíče od vězení (které je mimochodem ze dřeva... a 30 chlapů ho nedokáže zničit) se zřejmě povalují na záchodě vedle časopisů, protože si je vezme 8letý kluk.


Walking Dead s 8. sérií definitivně padlo na scenáristické dno bez logiky a plynulého vývoje děje či postav (Recenze)
Zdroj: AMC

Ten se rozhodne, že všechny nepřátele zabije, ale místo toho, aby to udělal zvenčí, klec samozřejmě otevře a všechny vypustí na svobodu. Nikdo následně neslyšel, jak se 80kilový supící zombík skutálel ze 30 schodů, protože pár hodin po velkém útoku vlastně nikdo v noci nedrží stráž. Absolutně nikdo.

Zlatým fondem jsou již tradičně přestřelky na 20 metrů, kdy se nikdo nemůže trefit a připomíná nám to spíš parodii ze Žhavých výstřelů, kdy Charlie Sheen střílel na 5 metrů z kulometu, ale svého nepřítele netrefil. Absolutní nelogické jsou i scény, kdy někdo někoho přepadne.

Na otevřeném prostranství se zničehonic za Rickem a Morganem objeví 6 chlapů, případně zombíci, které je sice slyšet na 100 metrů, ale jindy oplývají stealth dovednostmi Snakea či Sama Fishera. Musíte pochopit, že toto je jen špička ledovce a jeden z důvodů, proč je na konci recenze tak nízké číslo.

Neunavují se tvůrci, herci, scenáristé a jediní, kdo svou práci dělá pořádně, jsou maskéři a kostyméři. Zbytek stojí za prd. V podstatě ani moc není co recenzovat. Jednoduše si přečtěte naše recenze na minulé půlsezóny/celé série. Většina se opakuje, akorát se nabaluje na negativech.

 

Walking Dead s 8. sérií definitivně padlo na scenáristické dno bez logiky a plynulého vývoje děje či postav (Recenze)
Zdroj: AMC

Už to není ani to guilty pleasure, mluvíme o regulérně stupidním seriálu, kde základní vývoj postav trvá 20 hodin, děj se pohne po 30 epizodách a kde i sympatické postavy ztrácejí své kouzlo. Klišé střídá klišé a jedna debilní scéna konkuruje druhé. Dost by pomohlo, kdyby scénáristé občas přišli s logickým přemostěním děje, ale to se stává svátečně.

Proč to teda sleduju, když to jen kritizuju? Neboť je to moje práce, která občas nebývá zábavná. Zbytečně se tedy v diskusi neurážejte, protože tento seriál dokáže ocenit už jen málokdo. Pokud se vám však seriál stále líbí, máme radost. Pro boj s nemrtvými však raději zkuste geniální Ash vs Evil Dead.

Finální známka 8. série The Walking Dead? Těžko říct, ale nebýt Jeffreyho Deana Morgana a jeho Negana, pravděpodobně by to bylo za tři body. Díky několika pěkným scénám, práci se zombíky a faktu, že Carl konečně chcípl a děj se pohne dál... 4/10

PS: Pokud bychom ze všech 8 sérii vystřihli přes 30 epizod stopáže, děj by dával úplně stejný, ne-li větší význam. Walking Dead je ukázkovou nekonečnou telenovelou s absolutně zbytečnými a nataženými dějovými linkami.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse