Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. listopadu 2019 11:59
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

V Praze prodávali gumové masky Hitlera, upozornil na ně až německý velvyslanec

NEWS
Uložit Uložené

Německý velvyslanec se ve svém tweetu podivoval nad zbožím, které prodávají pražští krámkaři.

Christoph Israng, velvyslanec Spolkové republiky Německo v Praze, upozornil ve svém tweetu na gumovou masku Adolfa Hitlera. Tu ve výloze v hlavním městě prodával jeden z krámků se suvenýry. Podle ministra vnitra Jana Hamáčka se již případem zabývá policie.

Doporučeno
Nevkusné obchody s matrjoškami a podvodné směnárny zmizí z centra Prahy. Město s nimi ukončí smlouvy Nevkusné obchody s matrjoškami a podvodné směnárny zmizí z centra Prahy. Město s nimi ukončí smlouvy 23. ledna 2019 9:35

„Češi za nacistického režimu tolik trpěli. Proč se teď v centru Prahy prodává takový odpad," ptal se ve svém příspěvku na twitteru německý velvyslanec Israng, na jehož fotce byla zachycena gumová žertovná maska Adolfa Hitlera visící přímo ve výloze. Příspěvek náležitě opatřil i německým překladem.

Na ostudu, kterou lze v centru Prahy najít, reagoval poslanec za KDU-ČSL Jan Bartošák, jenž výjev okomentoval následovně: „To je naprosto nepřijatelné. Požádám @jhamacek
o prošetření toho, co píšete." Na tuto reakci ministr vnitra Jan Hamáček odpověděl s tím, že se o situaci už zajímá policie.

Pod příspěvkem se rozvířila debata, jak je možné, že se takový předmět může ještě u nás prodávat. Své slovo do pranice přidal ještě český hendikepovaný plavec Jan Povýšil, který sdílel fotku z eshopu, ve kterém prodávali podobiznu Adolfa Hitlera, tentokrát však na hrnku. „Tak když už v tom jste...," upozornil Povýšil na další předmět.

Podobných nechutných memorand nejen nacismu, ale i komunismu a jiných opovrženíhodných politických ideologií najdeme nejen na internetu, ale i v krámcích po celém světě nepočítaně. Přitom za trestný čin Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka je trestní sazba od jednoho do pěti let vězení.

Doporučeno
Obří medvědí maskot se přesunul z Prahy do Českého Krumlova. Za fotky si bere peníze Obří medvědí maskot se přesunul z Prahy do Českého Krumlova. Za fotky si bere peníze 21. října 2019 14:48

Doufejme, že policie přijme veškerá opatření, aby nikdo na podobný prodej nemusel v budoucnu upozorňovat. A německý velvyslanec už vůbec ne.

Domů
Sdílet
Diskuse