Tak jednoduché a tak strašně dobré. Dezert, který zvládneš připravit i bez jakýchkoliv kuchařských zručností.
Tiramisu zná asi každý. Tradiční italský dezert připravený z piškotů, kávy, mascarpone a cukru. My jsme se ho rozhodli trošku pozměnit, a tedy snížit množství kalorií a zvýšit obsah bílkovin, aniž bychom se obrali o skvělou chuť tohoto pamlsky. Jako sladidlo jsme využili bezkalorické a přírodní sladidlo stévii, mascarpone jsme nahradili tvarohem a ricottou. Ricotta je na rozdíl od tvarohu jemnější a méně kyselá, ale pokud ji nemáš po ruce nebo chceš v tiramisu méně tuku a více bílkovin, klidně ji můžeš zaměnit za další tvaroh. Příprava je opravdu extrémně jednoduchá a rychlá, nečeká na tebe žádné pečení. Pusťme se tedy do toho, ať tuto mňamku ochutnáš co nejdříve.
INGREDIENCE
120 g celozrnných piškotů (pokud neseženeš, klidně použij ty běžné)
250 g jemného tvarohu
250 g ricotty (nebo jiného tvarohu)
100 ml kávy
stévie (sladidlo dle chuti)
kakao na posyp
POSTUP
Uvaříme si silnou kávu a necháme ji vychladnout. Do kávy namáčíme piškoty (jen trochu, abychom je příliš nerozmočili) a ukládáme je na dno nádoby, ve které jsme se rozhodli tiramisu připravit (naše měla rozměr 23x13 cm). Tvaroh si vymícháme s ricottou a vybraným sladidlem dohladka. Polovinu tvarohového krému natřeme na piškoty, na který naskládáme další piškoty a zakryjeme zbytkem krému. Tiramisu dáme nejlépe na noc vychladit do lednice. Vrch ztuhlého tiramisu posypeme kakaem (nejlépe přes sítko) a rozkrájíme ho na porce.
Pokud se ti recept vydaří, sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku tak určitě nezapomeň označit tímto hashtagem.
NUTRIČNÍ INFORMACE
na 1 kousek (z celkového množství jich bude 10)
Kalorie: 99
Bílkoviny: 6 g
Sacharidy: 11 g
Tuky: 3 g