Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2016 9:44
Čas čtení 0:00
Marek R.

Maminka zhubla skoro 50 kg poté, co zjistila, že ji manžel podvádí a s jeho milenkou ji nazývají tlustou krávou

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

I nevěra je fajn důvod pro začátek proměny.

Měli jsme tu už například Conner Rensch, které se téměř celý život kvůli nadváze smáli, šikanovali ji, ponižovali a dokonce jí i přáli smrt. Conner však na sobě zamakala a nyní se může pochlubit postavou, kterou jí závidí nejedna žena. Naposledy jsme se zaměřili na zcela opačný případ, kdy hlavní roli nehrála obezita, ale další velký problém mnoha dívek, tedy anorexie. Hattie však změnila své myšlení, dokázala ji zdolat a je z ní krásná a inspirující žena. Nyní budeme pokračovat další proměnou, kdy motivace něco se sebou dělat přišla opět z jiné situace, a to ne zrovna příjemné.

Maminka zhubla skoro 50 kg poté, co zjistila, že ji manžel podvádí a s jeho milenkou ji nazývají tlustou krávou
Zdroj: @queen_b_b / www.instagram.com

Samozřejmě, i šikana, jako tomu bylo v případě Conner, není příjemná záležitost, ale 34letá Betsy Ayala se dočkala urážky od ženy, která spávala s jejím manželem. Betsyna váha nabrala obrovské rozměry po těhotenství, kdy se ještě výrazněji navýšila a skončila až na čísle kolem 118 kilogramů. Bylo to ještě v roce 2013, kdy se starala o svou dcerku Isabelle, moc se nehýbala, jen se přejídala a skončilo to tak, jak to skončilo. Její „objemovka“ se však nelíbila manželovi a za 6 měsíců Betsy zjišťuje, že ji podvádí. Ba co víc, našla i zprávy od jeho milenky, ve které si dělá legraci z její nadváhy a nazývá ji velmi nepěkně, tlustou kur*ou.

Místo toho, aby opět upadla do deprese, se však rozhodla se sebou něco dělat a ukázat teď už ex-manželovi, jaké bojovnice se vzdal. Spojila se se svou sestrou, začaly spolu cvičit a omezila ve stravě mnohé sladkosti. Nyní je Betsy svobodnou maminkou a fitko navštěvuje až šestkrát do týdne, takže z cvičení se stala srdeční záležitost. Podvádění od manžela tak nyní bere s úsměvem, protože právě to ji nastartovalo za jejím lepším já a nyní váží okolo 72 kilogramů.

Na této fotce byla už lehčí o téměř 10 kg z původních více než 118 kg

 

„Momentálně to cítím tak, že to, co udělal, bylo jakýmsi požehnáním, protože v opačném případě bych zůstala obézní asi navždy. Stále jsem se modlila, aby se můj život změnil a jsem ráda, že jsem dostala další šanci, aby se tak stalo. Po každém cvičení jsem skončila v slzách a tehdy jsem už byla přesvědčena, že musím se sebou něco dělat a že se změním kvůli sobě a kvůli mé dceři. Chtěla jsem, aby byla hrdá na svou maminku a chtěla jsem být jejím příkladem a vzorem.“

Betsy a její problémy s váhou přišly už v době, kdy měla 13 let a začala se svou první dietou, ke které ji přivedly stavy úzkosti. „Problémy s váhou jsem měla téměř celý život. Vždycky jsem byla baculatá, nikdy jsem nesportovala nebo dělala nějakou fyzickou aktivitu, protože jsem prostě měla nadváhu. Ve škole mě šikanovali a dobírali si mě. Trpěla jsem úzkostmi, ale místo toho, abych bojovala se skutečnými zdroji úzkosti, jsem se raději přežírala a jedla stále více a více.“ Už na univerzitě vážila 95 kilogramů, po narození Isabelle 118 kilogramů.

Vlevo 118 kg, vpravo 72 kg

Tehdy tak dosáhla své nejvyšší hmotnost v životě, její 14letý vztah byl pořádně napjatý a Betsy trpěla depresemi, zmiňovanou úzkostí a měla i problémy se spánkem. Už během manželství se jí podařilo shodit pár kilogramů, ale skutečná motivace přichází až v době, kdy zjistila, že ji manžel podvádí. Byla s ním už od svých 17 let a svůj život oddala právě jemu. K odhalení navíc došlo během vánočních svátků a manžel ji podváděl se svou kolegyní z práce. Našla i jejich vzájemnou konverzaci na Facebooku, kde ji oba nazývali tlustou kur*ou a krávou, ačkoliv tváří v tvář ji podporoval v pojídání nezdravého jídla a tvrdil, že vypadá v pořádku.

A tak začíná cesta za zdravým životem, nejdříve se sestrou chodily na zumbu třikrát týdně, později přidala běh, posilování a změnila samozřejmě i svůj jídelníček. Jak říká, teď je úplně jiná osoba, a to jak zvenčí, tak i zevnitř. Je si vědoma, že dokáže opravdu cokoliv si umíní a je momentálně šťastnější, sebevědomější a neustále pozitivně naladěná. Nejvíce hrdá je však na to, že je vzorem pro svou dceru a dokonce už i odpustila svému manželovi.

Vlevo jako 27letá, vpravo 34letá

 

 

 

Domů
Sdílet
Diskuse