Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2019 13:08
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Kanye West je díky značce adidas miliardářem, někdo ho vyfotil, jak si zkouší tenisky Nike. Proč podporuje konkurenční značku?

MÓDA
Uložit Uložené

Není to poprvé, co Kanye West podkopal obrovskou spolupráci, může to ale mít i logické vysvětlení.

Spolupráce Kanyeho Westa a značky adidas zaznamenala v módním světě obrovský úspěch. Tenisky Yeezy se prodávají i přes relativně vysokou cenovku ve velkém a i když původně šlo o exkluzivní kousky, ke kterým se bylo těžké dostat, později Kanye prohlásil, že chce, aby byly dostupné pro každého.

I díky tomu dnes Forbes odhaduje, že jen letošní prodeje by mohly dosáhnout 1,5 miliardy dolarů. Sám Yeezus se miliardářem už déle nazývá a pravdou zůstává, že je nejlépe vydělávajícím raperem roku 2019.

Doporučeno
O kolik si za poslední rok přilepšili Kanye West či Jay-Z? Žebříček odhaluje nejlépe vydělávající rapery O kolik si za poslední rok přilepšili Kanye West či Jay-Z? Žebříček odhaluje nejlépe vydělávající rapery 19. září 2019 18:01

Na veřejnost se během dne Díkůvzdání dostala fotografie, na které má Kanye West na jedné noze tenisku značky Nike – konkrétně model ISPA Air Max 720, informuje Complex. Přímá konkurence společnosti, se kterou úzce spolupracuje, byla kdysi jeho domovem a právě pod její taktovkou začal kontroverzní americký raper navrhovat tenisky.

Později ale přišel konflikt a Kanye West dokonce firmu Nike dissoval v tracích. Poukazoval na to, že kdyby neměli Drakea, neměli by nic a LeBronovi museli dát miliardu, aby neutekl. Rovněž konstatoval, že Nike se ke svým zaměstnancům chová jako k otrokům. 

Zatím není jisté, zda chce tímto krokem něco nevyzpytatelný Kanye West adidasu vzkázat, pravdou ale zůstává, že už několikrát si obouval tenisky konkurence, přičemž bylo jeho cílem zjistit trochu více o technologiích, které používají, aby je mohl například aplikovat při designování nových modelů Yeezy.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Complex Sneakers (@complexsneakers),

Domů
Sdílet
Diskuse