Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2019 9:13
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Greta Thunberg opět kritizuje světové lídry, její páteční stávky byly zbytečné. Lidé kvůli klimatickým změnám umírají dál

NEWS
Uložit Uložené

Mladá aktivistka na konferenci COP25 v Madridu opět kritizovala světové lídry za to, že nezačali jednat.

Když byla Greta Thunberg na půli cesty do Chile, organizátoři konference COP25 najednou změnili místo konání kvůli protestům a výběr padl na Madrid. Mladá aktivistka se proto opět vydala na dlouhou dvoutýdenní plavbu, aby po návratu do Evropy opět veřejně a tvrdě kritizovala všechny vrchní představitele států, kteří podle ní stále nezačali jednat ve prospěch záchrany planety.

„Stávkovali jsme více než rok a nic se nestalo. Klimatická krize je stále světovými lídry ignorována a takto to dál nemůže pokračovat,“ konstatovala 16letá Švédka. „Očekáváme iniciativu od lidí, kteří mají moc. Lidé stále trpí a umírají kvůli stavu klimatu a už si nemůžeme dovolit dále čekat,“ dodává Greta Thunberg podle CNN.

Doporučeno
Jaké je nejdůležitější slovní spojení roku 2019? Proslavila ho i Greta Thunberg Jaké je nejdůležitější slovní spojení roku 2019? Proslavila ho i Greta Thunberg 7. listopadu 2019 15:32

COP25 je další konferencí OSN, která se zaměřuje na současné ekologické problémy. V nejbližších dnech se události zúčastní tisíce delegátů, vědců, aktivistů, podnikatelů a členů vlád. Závěrem by měl být podpis dohody mezi zeměmi. Ta by se měla týkat například prodeje emisí, což by podle expertů mohlo mít pozitivní vliv na skleníkový efekt.

Greta kritizovala i zbytek populace, která před problémy zavírá oči. Lidé se podle ní bojí změn a myslí si, že na změnu je zapotřebí více aktivistů než je ona.

Doporučeno
Greta Thunberg jezdila na kole s Arnoldem Schwarzeneggerem. Nemohl se dočkat, kdy aktivistku představí své dceři Greta Thunberg jezdila na kole s Arnoldem Schwarzeneggerem. Nemohl se dočkat, kdy aktivistku představí své dceři 5. listopadu 2019 20:51
Domů
Sdílet
Diskuse