Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. prosince 2019 10:14
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

Greta Thunberg přidala fotku, jak sedí na zemi v plném vlaku. Ve skutečnosti se však o ni část cesty starali v první třídě

NEWS
Uložit Uložené

Německá vlaková společnost tvrdí, že o Gretu pečoval personál v první třídě.

Mladá švédská aktivistka Greta Thunberg se po několikaměsíční cestě kolem světa vrací domů. Na svém oficiálním Twitteru přidala fotku, jak sedí na zemi v přeplněném německém vlaku i se svými zavazadly. Vlakový přepravce však tvrdí, že ve skutečnosti se o ni měl starat personál v první třídě. Informuje o tom The Guardian.

Doporučeno
Greta Thunberg se stala osobností roku 2019 podle časopisu Time Greta Thunberg se stala osobností roku 2019 podle časopisu Time 11. prosince 2019 15:57

„Cestuji přeplněnými vlaky přes Německo. A konečně jsem na cestě domů,“ popsala fotografii 16letá aktivistka. Pod příspěvkem se okamžitě strhla vášnivá debata, v níž mnozí kritizovali přepravce za to, v jakých podmínkách cestují jejich zákazníci.

Německá železniční společnost Deutsche Bahn však tvrdí, že vše mělo být úplně jinak. Greta prý měla minimálně jistou část své cesty strávit v první třídě rychlíku ICE 74. Na trati mezi městy Kassel a Hamburg jí měl průvodce pomoci usadit se na její místo.

„Milá Greto, děkujeme, že podporuješ pracovníky na železnicích v boji proti klimatickým změnám. Bylo by však ještě hezčí, kdybys upozornila i na to, jak přátelsky a kompetentně jsme se k tobě chovali v první třídě,“ konstatoval železniční přepravce Deutsche Bahn, který nebyl spokojen se špatnou a neoprávněnou reklamou od mladé aktivistky.

Greta je aktuálně na cestě domů do rodného Švédska. Po měsících mimo domov se na Vánoce konečně vrací a tvrdí, že se chystá dát si pauzu. Tvrdí však, že nebude dlouho odpočívat. V boji proti klimatickým změnám chce i nadále pokračovat, a to co nejdříve.

Domů
Sdílet
Diskuse