Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2020 13:28
Čas čtení 0:48
Viktor Kniš

Po útocích na Írán na pokyn Trumpa chce Cardi B občanství Nigérie. „Už se nemůžeme dočkat,“ reaguje nigerijská vládní úřednice

HUDBA
Uložit Uložené

Cardi B přidala před pár dny na svůj účet na Twitteru kritickou reakci směrem k Trumpovi a konstatovala, že už nechce americké občanství.

Krátce poté, co Donald Trump vydal pokyn k zabití jednoho z nejklíčovějších generálů Íránu, reagovaly i známé osobnosti. Jednou z nich byla i Cardi B, kterou rozhodnutí amerického prezidenta znepokojilo.

Nazvala to nejhloupější věcí, kterou zatím ve funkci udělal a konstatovala, že tak vystavil všechny obyvatele země velkému nebezpečí. Za Trumpa se stydí natolik, že v závěru příspěvku na Twitteru konstatovala, že se bude ucházet o občanství Nigérie. 

Doporučeno
USA zaútočí na 52 strategických a kulturních íránských cílů, pokud se pokusí pomstít zabitého generála, vyhrožuje Donald Trump USA zaútočí na 52 strategických a kulturních íránských cílů, pokud se pokusí pomstít zabitého generála, vyhrožuje Donald Trump 5. ledna 2020 12:06

Netrvalo dlouho a na její výzvu reagovala Abiko Dabiri-Erewa, která je předsedkyní diasporální komise v Nigérii odpovědné za přidělování občanství. „Nemůžeme se dočkat, kdy přijdeš zpátky, naše dveře jsou otevřené, sestro,“ komentovala úřednice příspěvek raperky na sociální síti.

Situaci využil i asistent prezidenta Nigérie, který na svůj účet na Twitteru přidal příspěvek, že tímto je definitivně objasněn případ „Nigérie vs. Ghana“, čímž chtěl samozřejmě jen zavtipkovat v souvislosti s tím, kterou zemi si slavná hudebnice vybrala.

Domů
Sdílet
Diskuse