Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2020 6:53
Čas čtení 0:50
Vl Mi

Jako dvouletý četl knihy, nyní ho jako tříletého přijala Mensa. Mladý génius má IQ 142

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Svá první slova řekl, když mu bylo 7 měsíců.

Rodiče si mysleli, že je normální, když jejich dítě řeklo první slova, už když mu bylo 7 měsíců. Dříve s tím neměli zkušenosti, a tak tomu nevěnovali velkou pozornost. Když ale jako dvouletý začal číst knihy, začali si uvědomovat, že jejich syn je nesmírně nadaný, píše Metro.

Muhammadu Haryz Nadzimovi jsou dnes už 3 roky a do svých řad ho přijala Mensa, nezisková organizace sdružující nadprůměrně inteligentní lidi.

Rodina žije v Anglii, konkrétně v Durhamu. Rodiče Anira a Mohd jsou oba inženýři, chlapec měl tedy dobrý základ pro to, aby se z něj stal rozumný muž. Svou neskutečnou bystrostí a inteligencí ale překvapil i je.

Říkají, že je stejný jako jeho vrstevníci. Rád si hraje, maluje, dovádí. Na první pohled by málokdo tušil, že je nesmírně nadaný. V testech dosáhl IQ 142, patří tedy mezi nejinteligentnější lidi na světě. Na testy dohlížela psycholožka Lyn Kendall, specializuje se na nadané děti.

Doporučeno
Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý 18. ledna 2020 15:18

Haryz bude nejmladším členem Mensy, momentálně čeká na vyřízení dokumentů. Nadaný chlapec má na YouTube i svůj kanál, dosud přidal jen tři videa, poslední před přibližně 7 měsíci. 

Rodiče na svého syna nechtějí tlačit a ani mu odepřít přirozené dětství. Jsou šťastní, že se jejich syn dostal do Mensy, ale nebudou na něj přísní. Chtějí, aby dělal to, co ho bude bavit a v tom ho budou podporovat.

Domů
Sdílet
Diskuse