Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. ledna 2020 6:48
Čas čtení 1:05
Tímea Krauszová

Čínské město Wu-chan je uzavřeno, lidé vykoupili jídlo i ochranné roušky. Vypadá to tam, jako by měl přijít konec světa

NEWS ČÍNA
Uložit Uložené

Fotky ukazují, jak to vypadá ve městě, které je momentálně v karanténě.

Město Wu-chan, odkud se šíří nový koronavirus, uzavřeli v naději, že zabrání jeho dalšímu šíření. Do města už nepřijíždí trajekty či dálkové autobusy, cestující jsou zaseknutí na stanicích. Ze strachu lidé už vykoupili potraviny i lékárny.

Zastavili dopravu, z rušného velkoměsta se stává město bez pohybu

Podle The Guardian ve čtvrtek úřady ve městě zastavily jakoukoli dopravu. Červenou dostaly nejen letecké společnosti, trajekty a dálkové autobusy, ale pozastavili i městskou hromadnou dopravu. Obyvatelé se uzavřeli ve svých domácnostech, police v obchodech i na tržištích zejí prázdnotou, každý si chtěl zajistit zásoby. Vypadá to jako příprava na apokalypsu.

Čerpací stanice čelí velkému náporu, protože se šíří poplašná zpráva, že nebude dostatek benzínu. I ten si chtějí lidé nakoupit do zásoby. Na ulicích je jen málo lidí, část z nich jsou pracovníci, kteří dezinfikují ulice a veřejné prostory. Plné jsou čekací haly na letišti a na stanicích, protože lidi z města nechtějí pustit dál.

Hlavní město Peking už ohlásilo zrušení všech velkých oslav čínského nového roku, které měly začít v pátek. Je tak jen otázkou času, kdy preventivní opatření zasáhnou i další města. O strachu z nákazy nám vyprávěl Daniel, který je jedním ze dvou Čechů uvězněných ve Wu-chanu.

Doporučeno
Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) Jsem tu sám, mám strach a nevím co dělat, říká Daniel P. Je uvězněn v čínském Wu-Chanu, kde se šíří koronavirus (Rozhovor) 23. ledna 2020 19:52

Podle Guardian i mnohé rodiny zrušily plány na společné oslavy z obavy, že se nakazí.

Podívej se, jak to po uzavření ve Wu-chanu vypadá.

Na záhadný čínský virus podle Guardian zemřelo už sedmnáct lidí, nakažených je dalších téměř 600, z toho 95 v kritickém stavu. Smrtelný čínský virus napadá dýchací systém jedince a přenáší se z člověka na člověka. V případě nakažení je proto nutná izolace.

Předpokládá se, že se virus začal šířit z tržiště v čínském Wu-chanu.

Domů
Sdílet
Diskuse