Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 8:13
Čas čtení 0:36
Tímea Krauszová

Koronavirus už potvrdili v každém čínském regionu. Podlehlo mu už 170 lidí a potvrdili více než 7 tisíc nakažených

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čínské úřady potvrdily 7711 nakažených lidí.

Čínské úřady podle BBC potvrdily, že koronavirus je přítomný už v každém čínském regionu. Posledním, ve kterém ho našli, byl Tibet. Počet mrtvých vzrostl na 170 a 29. ledna potvrdili 7711 nakažených pacientů.

Nákaza se rozšířila do 16 zemí

Světová zdravotnická organizace (WHO) zasedá i ve čtvrtek, aby její členové rozhodli o tom, zda nový virus z Číny představuje hrozbu pro celý svět. Generální ředitel Tedros Adhan Ghebreyesus má obavy zejména o země, ve kterých se v posledních dnech virus šířil mezi lidmi rychle. Mezi ně patří Vietnam, Japonsko a Německo. O těchto případech jsme tě i informovali, noví nakažení totiž v Číně vůbec nebyli.

Na snímke muž meria teplotu novinárke pred stretnutím generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedrosa Adhana Ghebreyesusa a čínskeho ministra zahraničných vecí Wang I v Pekingu 28. januára 2020.
Na snímke muž meria teplotu novinárke pred stretnutím generálneho riaditeľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedrosa Adhana Ghebreyesusa a čínskeho ministra zahraničných vecí Wang I v Pekingu 28. januára 2020. Zdroj: TASR/AP

Ačkoli Ghebreyesus uznal, že čísla v Číně jsou relativně nízká, virus by podle něj mohl propuknout v mnohem větší míře.  

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15
Domů
Sdílet
Diskuse