Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2020 13:46
Čas čtení 0:47
Daniel Mikolášik

Novak Djokovič vyhrál finále Australian Open, získal tak již svůj 17. grandslamový titul. Uctil i Kobeho Bryanta

SPORT AUSTRALIAN OPEN
Uložit Uložené

Srbský tenista potvrdil své kvality a vybojoval si osmý titul na tomto turnaji.

32letý srbský tenista Novak Djokovič vyhrál po pětisetovém dramatu finále mužské dvouhry proti Rakušanovi Dominicovi Thiemovi na grandslamovém turnaji Australian Open za stavu 2:3 na sety.

Nole na stadionu Rod Laver Arena v Melbourne prokázal své kvality a vybojoval si tak již svůj 17. grandslamový titul a osmý titul na tomto turnaji. Djokovič ve finále Australian Open dosud ještě nikdy neprohrál a nestalo se tak ani dnes.

Srb byl favorizován již od samého začátku a své fanoušky ani tentokrát nezklamal, i když Rakušan v průběhu zápasu otočil z 0:1 na sety na 2:1. Nakonec však Nole využil své zkušenosti a zápas dotáhl do úspěšného konce.

Při předávání poháru měl Nole děkovnou řeč, ve které pochválil výkon svého oponenta, poděkoval organizaci a také svému týmu a rodině. V neposlední řadě uctil památku i zesnulého basketbalisty Kobeho Bryanta a celé posádky nacházející se v helikoptéře, která minulý týden tragicky havarovala.

Během ceremonie měl Novak na sobě oblečenou mikinu s vyšitými černými iniciálami KB a číslem 24, které nosil na dresu právě basketbalista LA Lakers. Kromě uctění památky obětí tragické nehody ve své řeči také zmínil australské požáry, které poslední měsíce sužují zemi, a vzdal hold všem, kteří kvůli ohni již nejsou mezi námi.

Novak Djokovič vyhral mužské finále Australian Open
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse