Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2020 16:03
Čas čtení 1:20
Tímea Krauszová

Thajský voják střílel na bezbranné civilisty v ulicích, zemřelo už alespoň 12 lidí

NEWS THAJSKO
Uložit Uložené

Voják nejprve zaútočil na svého nadřízeného, jehož zastřelil.

Voják vyzbrojený samopalem v thajském městě Kchórát v průběhu dnešního dne střílel na několika místech, včetně nákupního centra. Zastřelil a zranil množství lidí a na sociálních sítích už kolují jeho fotky i videa. Některá z nich nahrál online on sám, píše BBC.

Ukradl zbraň a začal střílet na lidi

Podle britského média voják nejprve zaútočil na svého nadřízeného, kterého zastřelil. Pak ukradl zbraň a munici z vojenského tábora. Začal střílet na veřejnosti, nejdříve v okolí buddhistického chrámu a pak i u nákupního centra.

Právě před centrem ho zachytili na video. Vystoupil z vozidla podobného Hummeru a střílel na lidi, kteří se snažili uprchnout.

Jakraphanth Thommy je 32letý voják, hodností seržant-major, který o svém běsnění se samopalem v ruce publikoval i několik příspěvků na Facebooku. Ty mezitím vymazali, ale díky Twitteru víme, že v jednom z příspěvků zvažoval, že se vzdá.

„Smrt je nezbytná pro všechny,“ napsal zase v jiném příspěvku.

Bangkok Post podle BBC tvrdí, že muž je momentálně v budově nákupního centra a má i několik rukojmí. Zevnitř se podle reportéra Al Jazeera English ozvalo ještě několik výstřelů. Zatím to není potvrzeno, stejně tak nevíme, jaký by mohl mít voják motiv. Prozatím víme o 10 až 12 mrtvých, média se zatím neshodují v číslech a úřady nevydaly oficiální oznámení. Počet zraněných místní úřady rovněž nepotvrdily.

Domů
Sdílet
Diskuse