Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2020 18:17
Čas čtení 0:47
Matej Krajčovič

V Itálii je již více mrtvých než v Číně. Země ohlásila další čísla lidí s koronavirem

NEWS ČÍNA KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Většina pacientů se však léčila i na jiné závažné choroby. Známe jejich průměrný věk.

Svět opět netrpělivě čekal na nová data z Itálie, která je aktuálně krajinou nejvíce postiženou koronavirem.

Za dnešní den tam ohlásili 5 322 nových pozitivně testovaných pacientů (včera 4 207) a 427 mrtvých (včera 475).

Itálie se tak dostala na smutné první místo, k dnešnímu dni tam totiž na Covid-19 zemřelo už 3 405 lidí, zatímco v Číně data ukazují „jen“ 3 245 mrtvých. Nakazilo se tam přitom násobně více osob.

Doporučeno
Chtěla si koupit roušku a vysmáli se jí. Mladá Češka Jana žije ve Francii, kde koronavirus lidé neberou vážně (Rozhovor) Chtěla si koupit roušku a vysmáli se jí. Mladá Češka Jana žije ve Francii, kde koronavirus lidé neberou vážně (Rozhovor) 19. března 2020 16:45

Tato čísla můžeme interpretovat různě. Odborníci budou čekat na zítřek, který by mohl potvrdit vyrovnávání křivky. Pokud bude mrtvých opět o něco méně než v předchozích dnech, konečně by se ukázal výsledek přísné karantény a snahy milionů Italů, kteří už několik dní zůstávají doma.

Toto zpoždění je způsobeno inkubační dobou koronaviru, která může být až 14 dní. I když se tedy v karanténě nakazí menší počet osob, pozitivní testy pravděpodobně budou přibývat ještě další dva týdny, než se projeví symptomy u již infikované populace.

Úmrtnost v Itálii je také daleko vyšší než v Číně, což je zřejmě způsobeno vyšším průměrným věkem Italů.

Uklidňující by mohla být studie, podle níž mělo až 99 % mrtvých Italů jiné závažné zdravotní problémy. 75 % z nich se léčilo na vysoký krevní tlak, 35 % na cukrovku a 33 % mělo choroby srdeční. Průměrný věk obětí je 79,5 let.

Domů
Sdílet
Diskuse