Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
25. března 2020 9:06
Čas čtení 4:18
Jakub Paulík

Střední škola plná sexu a drog. Pusť si 10 méně známých seriálů na HBO

Střední škola plná sexu a drog. Pusť si 10 méně známých seriálů na HBO
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Máš chuť na odpočinkovou komedii, mocenské drama či originální sci-fi?

V posledním článku z výběru HBO jsme ti představili 10 ověřených seriálových hitů, které patří mezi ty nejznámější. Dnes se podíváme na méně populární projekty, které ale svou kvalitou určitě nezaostávají. O některých z nich jsi už pravděpodobně slyšel a možná právě během domácí izolace přišel čas na to, abys jim věnoval svou pozornost.


Vyzkoušej HBO GO na 7 dní bezplatně.


Doporučeno
Těchto 10 seriálových hitů na HBO oživí tvé všední dny v domácí izolaci Těchto 10 seriálových hitů na HBO oživí tvé všední dny v domácí izolaci 20. března 2020 14:40

Taboo

Děj Taboo se odehrává začátkem 19. století. Hlavní roli drsného Jamese Keziaha Deleneye ztvárnil charismatický Tom Hardy (Revenant, Warrior, Mad Max: Fury Road). Za seriálem kromě Toma Hardyho a jeho otce Chipse stojí Steven Knight, který světu přinesl famózní gangsterku Peaky Blinders.

Tvůrci v Taboo skvělým způsobem vystihli temnou atmosféru příběhu a milovníci starého Londýna budou skutečně nadšeni. Kromě Hardyho v seriálu podávají skvělý výkon i mnozí představitelé vedlejších postav jako Oona Chaplin, Stephen Graham, Tom Hollander či Jefferson Hall. Více se o projektu, ze kterého jsme zatím měli možnost vidět pouze první sérii, dočteš v recenzi. V ní náš redaktor Taboo udělil 7,5/10.

Pacific

Po útoku Japonska na Pearl Harbor se USA oficiálně zapojily do druhé světové války. V příběhu The Pacific divák sleduje boje amerických námořníků, které ztvárnili Joe Mazzello, James Badge Dale či Jon Seda. Jednu z postav v seriálu ale zosobnil i oscarový Rami Malek, kterého můžeš znát z filmu Bohemian Rhapsody či seriálu Mr. Robot.

Doporučeno
10 podceňovaných seriálů na Netflixu, které tě překvapí 10 podceňovaných seriálů na Netflixu, které tě překvapí 22. března 2020 10:05

The Pacific zobrazí nebezpečnou operaci Watchtower alias Bitvu o Guadalcanal či známý bojový konflikt o Okinawu. Seriál je často vnímán jako méně kvalitní sourozenec geniálního Band of Brothers, ale pokud jsi nadšencem válečného žánru, určitě mu dej šanci.


The Leftovers

Během tří sérii The Leftovers budeš svědkem toho, jak svět zareaguje na nevysvětlitelné zmizení 2 % populace lidstva. Mnozí přišli o své blízké a nedokážou pochopit, co se vlastně stalo. Někdo se obrátí na víru, jiní se snaží se situací poprat na vlastní pěst.

Každý ale pociťuje obtížně odstranitelnou frustraci z toho, že jejich život nebude takový jako předtím. Výsadou The Leftovers je originální námět a autentické lidské příběhy. V hlavních rolích se představí Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Chris Zylka a Carrie Coon.


Sharp Objects

Režisér Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Wild) nám v roce 2018 přinesl vynikající osmidílnou minisérii Sharp Objects. V ní si hlavní roli střihla talentovaná a sympatická Amy Adams, která zosobnila reportérku jménem Camille. Ta se musí kvůli práci vrátit do svého rodného města, kde někdo zavraždil dvě dívky. Seriál má pomalejší tempo, nezaměnitelnou atmosféru a překvapí i napínavým odhalováním tajemství hrdinů.

Doporučeno
18letou dívku sexuálně přitahovali zločinci. Nadchlo ji, že její kluk pobodal člověka 18letou dívku sexuálně přitahovali zločinci. Nadchlo ji, že její kluk pobodal člověka 24. března 2020 8:18

V Sharp Objects září skvělé herečky jako již zmíněná Amy Adams, ale také Patricia Clarkson, Eliza Scanlen a Sophia Lillis. Vrcholem seriálu je jeho poslední epizoda, která našeho kolegyu z redakce zcela „odrovnala“. V recenzi této pozoruhodné a temné kriminálce udělil velmi slušných 8/10. Sharp Objects jsme zařadili mezi nejlepší seriály roku 2018.


Succession

Logan Roy (Brian Cox) řídí obrovský konglomerát, díky čemuž si jeho rodina užívá blahobytu. Po tom, co se rozhodne odstoupit z vedení firmy, se jeho děti pouštějí do mocenského boje. Už jen samotný trailer ti napoví, že seriál Succession bude kromě netradičních rodinných vztahů plný intrik a bohatstvím zkažených charakterů postav.

Pokud se chceš pustit spíše do úsměvné záležitosti plné pozitivní energie, Succession se určitě vyhni. Scénáristé si totiž v průběhu zatím natočených dvou sérií připravili příběh, kde jsou podrazy na denním pořádku a kvůli zisku dokáží ústřední postavy udělat prakticky cokoli.


Veep

Od Succession, který je přeplněný podrazy, se přesuneme k seriálu Veep, kde budeš sledovat zákulisí politických her. Odvrácená stránka mocenského zápasení je ale v 7 sériích pojatá komediálním způsobem. Určitě tedy nečekej žádné náročné drama typu House of Cards. Hlavní roli v seriálu hraje Julia Louis-Dreyfus, jejíž postava přijme post viceprezidentky USA.

Jako bývalá senátorka má v této oblasti již značné zkušenosti, avšak ani ty ji nepřipraví na nové zážitky z prostředí vysoké politiky. Viceprezidentka bude v problémech z Bílého domu pomáhat šéfce kanceláře Amy (Anna Chlumsky), osobnímu asistentovi Garymu (Tony Hale), mluvčímu Mikevi McClintockovi (Matt Walsh) či sekretářce Sue (Sufe Bradshaw).


Devs

Alex Garland se jako režisér filmovému světu ukázal se svými sci-fi lahůdkami Annihilation a Ex Machina, ale potěšit diváky stihl i seriálem Devs. Opět jde o žánr sci-fi, v němž se dočkáme mnoha napínavých a mysteriózních momentů. Kromě toho se připrav na psychedelický vizuál plný netradičních zjevení.

Hlavní dějství budeme sledovat očima hrdinky Lily (Sonoya Mizuno). Ta se snaží odhalit, kdo stojí za vraždou jejího partnera. Devs je v rámci našeho článku zcela čerstvou novinkou. První dvě epizody měly totiž premiéru teprve 5. března. Celkově na nás čeká 8 částí, které budou vysílány s týdenními přestávkami.


Euphoria

Krom Sex Education patří Euphoria mezi jedny z nejlepších teenagerských seriálů dnešní doby. Oproti jmenovanému hitu od Netflixu je však Euphoria mnohem více deprimující jízdou, v níž nechybí drogy, sex či téma LGBT.

Doporučeno
10 nejlepších seriálů na Netflixu, kterými si zkrátíš čas v karanténě 10 nejlepších seriálů na Netflixu, kterými si zkrátíš čas v karanténě 15. března 2020 11:41

Hvězda seriálu Zendaya (Spider-Man: Homecoming a Far from Home) si zahrála na omamných látkách závislou mladou Rue, která trpí psychickými potížemi. Kromě ní však různé trápení zažívají i ostatní postavy. Náš recenzent Euphorii v pochvalné recenzi udělil 8,5/10.

Rome

Rome patří mezi kratší seriály (má pouze 2 série), který byl vysílán mezi lety 2005 až 2007. Nejde tedy o žádnou novinku. Z méně známých seriálů v našem výběru však rozhodně patří mezi ty populárnější a svého času byl ceněn diváky i kritikou (nominace na Zlatý glóbus za nejlepší televizní seriál – drama za rok 2006).

Velmi záživnou formou zpracovává historické nahlédnutí do doby před narozením Krista, kdy Řím zažíval největší časy slávy. Slavného Caesara v sérii ztvárnil Ciarán Hinds a zrádného Bruta zosobnil Tomio Menzies. Další hlavní postavy si zahráli Kevin McKidd (Lucius Vorenus), Ray Stevenson (Titus Pullo) a další.

Barry

Bavil tě pohled na sériového vraha ve stylu Dextera? Možná by tě mohlo zaujmout také humorné pojetí zabijáka, kterého divákům představil seriál Barry. V něm sledujeme kroky nájemného vraha (vynikající Bill Hader). Ten má ale své nebezpečné kariéry už po krk a rozhodne se, že se stane hercem.

Talent od přírody ale určitě nepobral, a tak musí na svém uměleckém projevu ještě pořádně zapracovat. Co tě tedy vlastně čeká? Určitě se připrav na netradiční černý humor, zábavný příběh, ale i kus akce. Barryho jsme zařadili mezi nejlepší seriály roku 2018 a v recenzi od nás dostal 8,5/10.

 
Bonus: The Night Of

Na bonusové místo jsme si připravili vynikající kriminální kousek s názvem The Night Of. Ten se může podle upoutávky podobat podobným žánrovým kouskům, ale ve skutečnosti je jiný – v dobrém slova smyslu.

Doporučeno
18letou dívku sexuálně přitahovali zločinci. Nadchlo ji, že její kluk pobodal člověka 18letou dívku sexuálně přitahovali zločinci. Nadchlo ji, že její kluk pobodal člověka 24. března 2020 8:18

Pákistánec Naz Khan (Riz Ahmed) se po jedné noci stane hlavním podezřelým z vraždy. Jeho případu se ujme podivný advokát John Stone (John Turturro). Kromě napínavého vyšetřování budeš moci nahlédnout do mysli údajného pachatele, který si při procesu zažije malé peklo na zemi, které hodnotíme 8,5/10.

Domů
Sdílet
Diskuse