Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2020 13:23
Čas čtení 0:42
Matej Krajčovič

Italští starostové zoufale vyzývají krajany, aby zůstali doma. Pošleme policisty s plamenomety, vyhrožuje jeden

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Starostové byli v uplynulých dnech pořádně emotivní.

Jednoznačně nejhorší situace je s koronavirem v Itálii, hlavně v okolí Bergama

a celém regionu Lombardie. Do zoufalých výzev občanům, kteří nyní musí co nejvíce času strávit doma v izolaci, se proto zapojilo i několik starostů různých měst a městeček

Někteří byli opravdu emotivní. Na sociálních sítích se rychle objevily sestřihy jejich prohlášení i s anglickými titulky. Jeden z nich zveřejnil i britský Guardian.

„Ping-pong není dovolen, jděte hrát na PlayStationu,“ říká například Antonio Decaro mužům na pláži v Bari, což je letovisko na samém jihu země. 

„Proč chodíte s těmi počúravajícími se psy?“ diví se zas Massimiliano Presciutti z městečka Gualdo Tadino a dodává: „Jste nezodpovědný idioti, kolosální kreténi!“

Nejdrsněji ale vyznívá varování Vincenza De Luca, hlavu regionu Kampánie, kde bys našel i Neapol. Ten chtěl na lidi, kteří nyní pořádají párty, poslat ozbrojené policisty s plamenomety.

Doporučeno
V Itálii se vyléčila z koronaviru 95letá babička V Itálii se vyléčila z koronaviru 95letá babička 23. března 2020 11:25

Dlouhá a přísná karanténa ale možná začíná přinášet své ovoce. Od soboty, kdy byl zaznamenán smutný rekord 6 557 nových nakažených a 793 mrtvých za jeden den, už obě čísla klesají. 

Zda se trend potvrdí, nebo jde pouze o krátkodobou odchylku, se dozvíme už dnes.

Domů
Sdílet
Diskuse