Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. května 2020 22:12
Čas čtení 0:54
Matej Krajčovič

V Egyptě staví most přímo před okny místních bytovek. Jejich obyvatelé mají zatím smůlu.

ZAJÍMAVOSTI ARCHITEKTURA EGYPT
Uložit Uložené

Někteří dostanou finanční kompenzaci, jiní prý ne.

V egyptské Gíze místní úřady staví nový most, který má výrazně odlehčit místní přeplněné cesty. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale na internetu se objevuje stále více fotografií, z nichž je jasné, že projekt se do místní zástavby tak trochu nevejde.

Middle East Eye píše, že betonová konstrukce nadjezdu se prakticky dotýká již postavených bytovek, ve kterých žijí lidé.

Ti ve třetím a čtvrtém patře tak prakticky přišli o okna a jakékoli denní světlo, což platí i pro všechny byty pod nimi. Podle mnoha Egypťanů šílený projekt pokračuje pouze kvůli zkorumpovanému systému a úplné absenci smysluplných pravidel ve stavebním zákoně.

Doporučeno
Ego prozradil, kdo a proč smazal album Kontrafaktu Real Newz ze Spotify a Apple Music Ego prozradil, kdo a proč smazal album Kontrafaktu Real Newz ze Spotify a Apple Music 15. května 2020 11:55
Domů
Sdílet
Diskuse