Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. června 2020 16:55
Čas čtení 0:29
Viktor Kniš

Marian Kotleba vytáhl u soudu o podezřelých šecích CD Rytmus – Bengoro jako důkaz, poukazuje na skladbu Cigánsky sen

NEWS
Uložit Uložené

Kotleba se snaží dokázat, že pojem „Cigán“ se v praxi používá zcela běžně, a to většinou obyvatelstva.

Obžalovaný Marian Kotleba dnes u soudu jako důkaz předložil CD od Rytmuse z roku 2006. Na albu Bengoro má člen Kontrafaktu i skladbu Cigánsky sen, přičemž šéf extremistické strany chce poukázat na to, že pojem „Cigán“ se v praxi používá zcela běžně, a to většinou obyvatelstva.

Advokáti předsedy ĽSNS také navrhují u soudu číst ze slovníku slovenského jazyka, konkrétně, co se v něm píše o slově „Cigán“.

Doporučeno
Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA Pouliční bitkař Kimbo Slice ničil jednoho soupeře za druhým, dostal se do UFC a stal se světovou hvězdou MMA 6. června 2020 10:42

Zatím není zřejmé, zda důkaz soudkyně připustí a také ani to, zda ho budou provádět puštěním skladby Cigánsky sen, nebo přečtením textu.

Marian Kotleba přinesl k soudu reedici alba Bengoro z roku 2008, nikoli původní z roku 2006 se známým červeným coverem.

Rytmusův biologický otec je Rom, raper otevřeně hovoří o svém původu i ve skladbách, proto je logické, že používá i pojmenování „Cigán“.

Domů
Sdílet
Diskuse