Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2020 17:34
Čas čtení 1:04
Tina Hamarova

„LGBTI ideologie je horší než komunismus,“ prohlásil polský prezident Andrzej Duda

NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Andrzej Duda kandiduje v letošních prezidentských volbách.

Polský prezident Andrzej Duda v sobotu ve svém předvolebním projevu přirovnal „ideologii“ sexuálních menšin LGBTI ke komunismu. 

„Generace mých rodičů bojovala čtyřicet let za to, aby se ze škol odstranila komunistická ideologie a nemohla být vnucována dětem. Děti, mládež, vojáci či mládežnické organizace nemohli být indoktronovaní... nebojovali za to, aby se (nyní) objevila nová ideologie, která je ještě ničivější,“ řekl podle webu Gazeta.pl Duda na předvolebním shromáždění v městě Brzeg na jihozápadě Polska.

„LGBTI ideológia je horšia ako komunizmus,“ vyhlásil poľský prezident Andrzej Duda
Zdroj: TASR/AP Photo/Czarek Sokolowski

Prezident Andrzej Duda znovu kandiduje za prezidenta v letošních volbách. Původně měly být už na jaře, ale kvůli pandemii koronaviru se přesunuly na 28. června. 

Stejné názory zastává i vládní konzervativní strana Právo i spravedlnost, jíž je Duda členem. Dlouhodobě odmítá práva LGBTI komunity a tvrdí, že jde o zahraniční vliv, kteří se snaží podkopat tradiční hodnoty polské společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse