Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2020 10:26
Čas čtení 0:44
Tina Hamarova

Z Aljašky odvezli slavný autobus, který se objevil ve filmu Into the Wild. Příliš mnoho turistů zemřelo na cestě k němu

Z Aljašky odvezli slavný autobus, který se objevil ve filmu Into the Wild. Příliš mnoho turistů zemřelo na cestě k němu
Zdroj: TASR/AP Photo/Jillian Rogers
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V autobuse žil v roce 1992 Chris McCandless, jehož život zachytili ve filmu.

Známý autobus v nehostinné části Aljašky, ve kterém zemřel mladý Američan Christopher McCandless, byl přemístěn. Populární turistickou atrakcí se stal zejména poté, co vyšla nejdříve kniha a následně film Into the wild inspirovaný Christopherovým životem.

Doporučeno
Poslechli jsme si Ektorovo nové album Original. Je umírněné, osobní a i bez hostů aspiruje na počin roku Poslechli jsme si Ektorovo nové album Original. Je umírněné, osobní a i bez hostů aspiruje na počin roku 17. června 2020 19:23

K autobusu, který byl asi 40 kilometrů od dálnice Parks, však vedla velmi náročná trasa bez mobilního pokrytí s velmi nestabilním počasím. Podle novin Anchorage daily news tam jen mezi lety 2009 až 2017 museli podniknout 15 záchranných operací.

Cestu křižovalo několik divokých řek, jako například Teklanika River, které se dobrodruzi snažili přebrodit. Jen teď nedávno museli zachraňovat Brazilce, kterému došlo jídlo a zůstal uvízlý v lesích, nebo pět Italů. Výjezdy vrtulníku či záchranné jednotky jsou velmi nákladné a často i nebezpečné. Místní proto žádali o odstranění legendárního autobusu už delší dobu.

Domů
Sdílet
Diskuse