Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2020 12:24
Čas čtení 0:50
Tina Hamarova

Hokejky v análních otvorech a močení na spoluhráče. Zámořský hokej řeší obrovský skandál

SPORT ŠIKANA
Uložit Uložené

Dva hráči Daniel Carcillo a Garret Taylor promluvili o šikaně a sexuálním ponižováni v kanadských juniorských klubech.

Nováčkovské rituály nejsou výjimkou ani v hokejových týmech. To, co se však rozhodli prozradit dva bývalí hráči Daniel Carcillo a Garret Taylor, není rozhodně aktivita na tmelení mužstva.

Popsali sexuální šikanu a ponižování v kanadských juniorských klubech. Prý se setkali s rituály, jako strkání hokejek do análního otvoru, rvačky, konzumace exkrementů či močení na brankáře.

Zatímco Garret Taylor hrál vždy jen kanadskou ligu, Daniel Carcillo to dotáhl až do NHL. S Chicagem vyhrál dvakrát Stanley Cup, patřil k drsným rváčům, celkově posbíral za 429 zápasů až 1233 trestných minut.

Nyní přiznal, že to měl ze začátku velmi těžké: „Během sprchování seděli nováčci nazí uprostřed koupelny. Starší hráči na ně plivali tabák a močili. Během toho vešel minimálně jednou trenér Perry, zasmál se a odešel,“ řekl Carcillo pro magazín The Hockey News.

Doporučeno
Mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2020 nebude Mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2020 nebude 21. března 2020 16:08

Dva hráči podali žalobu proti třem kanadským soutěžím a 60 účastníkům. Nejvyšší soud v Ontariu bude nyní řešit, zda se stali oběťmi psychického a fyzického násilí, napadení nebo šikany se sexuálním podtextem. 

Na obrovskou kauzu, na kterou upozornili Carcillo s Taylorem, už reagují i další hráči. Rituály potvrdil už i starší hráč Sarnia či brankář Ryan Muncy, který se zřejmě k bývalým spoluhráčům se žalobou přidá.

Že se něco takového mohlo v zámořské lize dít, potvrdili pro portál isport.blesk i někteří čeští hokejisté.

Domů
Sdílet
Diskuse