Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. července 2020 16:40
Čas čtení 1:36
Ondřej Jarůšek

Češi si za desítky tisíc korun kupují zařízení, které má eliminovat signál 5G

TECH 5G
Uložit Uložené

Za zařízení proti telekomunikačním sítím jsou lidé schopni dát velké peněžní obnosy.

S příchodem telekomunikační sítě 5G se sociálními sítěmi doma i ve světě začaly šířit poplašné správy a konspirační teorie, podle kterých má tento signál způsobovat celou řadu nežádoucích účinků. Lidé věří kupříkladu údajnému vymírání včel nebo dokonce problémům s kyčlemi, kdy viníkem má být právě 5G.

Doporučeno
Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) 30. června 2020 16:04

Podobné obavy ovšem nahrávají různým prodejcům, kteří zaplnili díru na trhu a už nabízejí produkty, které mají signál 5G eliminovat. Jednou z firem, která zařízení proti telekomunikačním sítím nabízí, je podle serveru iDNES.cz i společnost Somavedic Technologies z Lovosic, která má v nabídce širokou škálu modelů.

Domů
Sdílet
Diskuse