Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. července 2020 17:22
Čas čtení 0:40
Jakub Paulík

Jednoruký muž se plavil po moři 37 dní. Chtěl stihnout svatbu své dcery

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Muž urazil téměř 6 500 kilometrů.

Garry Crothers se v době vypuknutí pandemie nacházel na karibském ostrově Svatý Martin. Kvůli koronaviru se zrušily lety a nemohl se dostat domů. Nastoupil tedy na svou jachtu pojmenovanou Kind of Blue a bez jakékoliv pomoci se přeplavil až do Londonderry v Severním Irsku, píše BBC.

Doporučeno
Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) Začátky MMA v Česku byly tvrdé, trash talky Karlose Vémoly nemám rád, říká známý trenér Dan Barták (Rozhovor) 30. června 2020 16:04

Plavbu přes Atlantik dlouhou 37 dní zvládl přesto, že mu v roce 2018 lékaři amputovali ruku. Motivací mu byla svatba dcery, které se chtěl za každou cenu zúčastnit. Za více než měsíc na jachtě přeplul 4 000 mil, což je v přepočtu 6 437 kilometrů.

Nešlo samozřejmě o Garryho první plavbu, ale do té doby jeho nejdelší dobrodružství na moři bez posádky trvalo sedm dní. Poslední plavbou proto nejen dostal včas ke své dceři, ale také vytvořil nový osobní rekord.

„Je velmi zvláštní trávit tolik času osamotě. Musíte se pořádně soustředit. Zaměřil jsem se na návrat domů. Mohl jsem se zastavit na Azorách, ale byl jsem odhodlán pokračovat dál, abych se dostal domů,“ cituje jeho slova BBC. Během plavby se věnoval údržbě jachty a množství času strávil poslechem předpovědi počasí.

Domů
Sdílet
Diskuse