Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2020 2:28
Čas čtení 1:34
Adam Smeták

Aktualizace: V Íránu mělo dojít k dalšímu ze série záhadných výbuchů. Režim to popírá

NEWS ÍRÁN
Uložit Uložené

Tentokrát jde podle režimu o výbuch spojený s vrtáním tunelů v rámci výstavby dálnice.

Aktualizace 17:26 

Írán údajné nejnovější exploze popřel

Televize Al-Arabíja v pátek v noci uvedla, že ve skladu raket Íránské revoluční gardy došlo k sérii výbuchů. Íránská média nicméně citují hlavu bezpečnostních složek Muslima Adeliho, podle níž série explozí v provincii Alborz způsobilo vrtání tunelů v rámci výstavby dálnice. 

Podle íránské Mehr News Agency o explozích na sociálních sítích psali uživatelé ze západní strany Teheránu a z měst Garmdareh a Quds. Následovat měly výpadky proudu. 

Doporučeno
Jakub Szántó: Sulejmání měl na rukou krev amerických vojáků, Írán může mít do roka jadernou zbraň Jakub Szántó: Sulejmání měl na rukou krev amerických vojáků, Írán může mít do roka jadernou zbraň 9. ledna 2020 22:36

V Íránu jde o další z řady explozí, které se vyrojily v posledních týdnech. V pondělí podle The Jerusalem Post došlo k velkému výbuchu v továrně ve městě Baqershahr poblíž Teheránu. Zemřeli při něm nejméně dva lidé. Podle guvernéra provincie Kahrizak šlo o důsledek „nedbalosti při plnění kyslíkových nádrží“.

Domů
Sdílet
Diskuse