Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2020 7:02
Čas čtení 0:42
Dominik Vetrák

Tenet od Christophera Nolana má méně počítačových triků než romantické komedie

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Střihačka filmu i režisér potvrzují, že mají minimální množství počítačových efektů.

Srpnové vydání magazínu ICG obsahuje profil Teneta a už teď víme, že informace v článku budou stát za to. Mimo jiné se v něm čtenáři dozvědí, že Tenet je, na rozdíl od Interstellar či Inception, úplně jiným typem drahého blockbusteru. Obsahuje totiž jen velmi málo počítačových triků.

Doporučeno
Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí Jaký je nejrychlejší způsob dopravy po Praze? Stojí pár korun, je zábavný a bez emisí 4. srpna 2020 18:00

Střihačka filmu Jennifer Lame v rozhovoru prozradila, že by jich mělo být méně než 300. Pro srovnání, Interstellar jich má 850 a Avengers: Infinity War i Endgame mají přes 2 500 VFX záběrů (počítačem vytvořené nebo digitálními triky upravené scény). Malé množství VFX záběrů v Tenet potvrzuje i režisér Christopher Nolan. Ten tvrdí, že jich je ve filmu méně než v typické romantické komedii. 

A to nás přitom čeká špionážní akce či hrátky s cestováním časem. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jak snímek vlastně vznikal. Nolan v tomto vyzdvihuje práci VFX supervizora Andrewa Jacksona.

Ten se podle Nolana obral o práci, když přišel s většinou nápadů, jak natočit jednotlivé scény přímo na kameru a s co nejvíce praktickými triky. Premiéra Tenet nás v Česku čeká již 26. srpna. Všechny potřebné informace o filmu se dozvíš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse