Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. srpna 2020 15:00
Čas čtení 0:36
Matej Krajčovič

Ve Francii se koronavirus šíří v nudistickém plážovém letovisku. Pozitivních je již přes 100 naháčů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Francie zatím další lockdown neplánuje.

Francie aktuálně bojuje s několika lokálními ohnisky nového koronaviru. Špatně je na tom i resort v Cap d'Agde na pobřeží Středozemního moře, který je oblíbenou lokalitou pro vyznavače nudismu.

Regionální úřady veřejného zdravotnictví v neděli podle Guardianu varovali před velmi znepokojujícím vývojem v oblasti. Pozitivní testovaných bylo již více než 100 takovýchto rekreantů.

Doporučeno
Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky Už by to chtělo vyzkoušet nějaké mladší masíčko. Byli jsme na slovenské nudapláži, takto s námi koketovaly nahé seniorky 28. července 2020 10:39

Situace se průběžně zhoršovala už minulý týden, když v pondělí zaznamenali 38 pozitivních a ve středu dalších 57.

Mezi naháči je přitom míra infekčnosti až čtyřnásobná oproti obyvatelstvu v přilehlých vesničkách. Navíc desítky turistů už testy absolvovali jinde, po návratu domů. Je tedy možné, že koronavirus stihli rozšířit minimálně v rámci svých sociálních bublin.

V celé Francii za posledních 24 hodin přibylo téměř 5 tisíc nových případů, nejvíce od května 2020.

Úřady však přesto vidí situaci jinak než na jaře. Nyní je více případů mezi obyvatelstvem pod 40 let, přičemž ti jsou méně rizikoví a často se dokáží vyléčit doma. S dalším lockdownem země se tak prozatím nepočítá.

Domů
Sdílet
Diskuse