Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2020 16:20
Čas čtení 0:38
Daniel Kopejska

Na ministerstvu zdravotnictví jde do karantény přes 150 lidí

NEWS ADAM VOJTĚCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

V kabinetu ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se tvoří ohnisko nákazy koronaviru.

Začalo to nakažením hlavní hygieničky Jarmily Rážové, nyní byl evidován další nakažený pracovník úřadu. Další jdou na testy. Prevence proti nemoci se tak dotkne zatím 157 lidí, kteří zamíří do karantény a na testování. Podle informací Seznam zpráv zatím mluvčí Gabriela Štěpanyová ani hlavní hygienička Rážová na dotazy nereagovaly.

Mluvčí pražské hygieny Zbyněk Boublík se vyjádřil: „Z uváděného prozatímního celkového počtu jde o 125 osob z prostředí šetřeného pracoviště, 23 lidí z oblasti hromadných sdělovacích prostředků, 7 dalších pracovních kontaktů a 2 kontakty z osobního soukromého prostředí.“

Doporučeno
V Česku padl nový rekord: Ve středu bylo onemocnění covid-19 potvrzeno u 650 lidí V Česku padl nový rekord: Ve středu bylo onemocnění covid-19 potvrzeno u 650 lidí 3. září 2020 7:06

Pozitivní test na koronavirus má také šéf Ústavu zdravotnických informací a statistiky Ladislav Dušek. Adam Vojtěch zatím pracuje na dálku, není to prý pro něj nic nového. Na ministerstvu ho momentálně zastupuje náměstek Vrubel. 

Domů
Sdílet
Diskuse