Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2020 7:06
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

V Česku padl nový rekord: Ve středu bylo onemocnění covid-19 potvrzeno u 650 lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ministerstvo zdravotnictví informovalo o počtu nově nakažených. Ve středu byl nový koronavirus potvrzen u 650 lidí.

Nový typ koronavirus SARS-CoV-2 byl ve středu v České republice potvrzen u 650 lidí. Jedná se o vůbec největší denní přírůstek od začátku pandemie. Kolik přesně bylo za včerejšek provedeno testů, není v tuto chvíli jasné. Celkově se v Česku novým koronavirem nakazilo 25 773 lidí, z toho 7 022 osob je aktuálně nemocných.

Za poslední týden se rovněž mírně zvýšil počet hospitalizovaných. Těch je nyní 172, což je ovšem stále násobně méně, než tomu bylo na jaře. Ve vážném stavu se nachází 40 pacientů.

Doporučeno
PŘEHLED: Kde všude je třeba mít roušku a kde zatím ne? PŘEHLED: Kde všude je třeba mít roušku a kde zatím ne? 1. září 2020 10:53

Podle mapy zveřejněné na stránkách ministerstva zdravotnictví je v současnosti největším ohniskem (po přepočtu na 100 tisíc obyvatel) Hodonínsko. Dále je to Praha, Berounsko, Mělnicko a Svitavsko. 

Z onemocnění covid-19 se v Česku dosud vyléčilo 18 326 lidí, 125 nově vyléčených přibylo včera. 425 osob v souvislosti s nákazou novým druhem koronaviru zemřelo. Celkově u nás bylo provedeno přes 920 tisíc laboratorních testů.

Domů
Sdílet
Diskuse