Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. září 2020 7:22
Čas čtení 0:31
Matej Krajčovič

Nekupuji tento bullsh*t, raději budu nahá. Protestující ženy obsadily obchod řetězce H&M

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Těla žen přitom zakrývaly pouze transparenty s protestními hesly.

Protestní hnutí Extinction Rebellion, jehož členové chtějí zabránit klimatickým změnám a vymírání ohrožených živočichů, podle Vice.com obsadilo jeden z londýnských obchodů H&M.

Dámy sympatizující s hnutím přitom byly zcela nahé, jejich těla zakrývaly pouze nápisy jako „Nebudu nosit nespravedlnost“, „Nekupuju tento bullsh * t“ a „Raději budu nahá“.

Zatímco někteří z členů zůstali venku, aby situaci dokumentovali, ženy uvnitř měly mít své ruce k výkladu přilepené speciálním lepidlem.

Fast-fashion řetězce jsou považovány za druhého největšího průmyslového znečišťovatele naší planety. Kromě emisí skleníkových plynů je na vině i vysoká spotřeba vody a vypouštění mikroplastu do oceánů.

Objem vyrobeného textilu se přitom od roku 2000 zdvojnásobil a podle Vice kupujeme až o 60 % více oblečení každý rok. Necháváme si ho přitom jen poloviční dobu než před 15 lety.

Samotné H&M však slíbilo, že do roku 2030 bude používat pouze recyklované nebo udržitelné materiály.

Nekupujem tento bullsh*t, radšej byť nahá. Protestujúce ženy obsadili obchod reťazca H&M
Zdroj: www.youtube.com
Domů
Sdílet
Diskuse