Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. září 2020 17:20
Čas čtení 0:59
Tereza Šnajdrová

Nejhorší scénář nákazy v Česku: 3,6 milionu nakažených v prosinci

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ústav zdravotnických informací a statistiky ve čtvrtek na tiskové konferenci přiblížil nejhorší možný scénář. Ten předpovídá 3,6 milionu nakažených do konce roku.

Na tiskové konferenci, která se konala ve čtvrtek odpoledne, představil Ústav zdravotnických informací a statistiky několik virtuálních scénářů vývoje nákazy koronavirem v Česku. Ten nejoptimističtější hovoří o odhadu 208 tisíc nakažených do konce tohoto roku. Ten nejčernější naopak ukazuje 3,6 milionu pozitivně testovaných, z toho 2,133 milionu infikovaných bude za měsíc prosinec. Do odhadů ÚZIS nezahrnuje opatření, která by tomuto katastrofickému scénáři měla zabránit.

Doporučeno
Česko hlásí další rekord, přibylo 2 139 nakažených. Během září zemřelo skoro 60 lidí Česko hlásí další rekord, přibylo 2 139 nakažených. Během září zemřelo skoro 60 lidí 17. září 2020 6:41

Důležitým číslem pro výpočty je pak reprodukční číslo R, které uvádí počet potenciálně nakažených, jež nakazí jeden pozitivně testovaný. To má nyní hodnotu 1,6 a bohužel stále stoupá. V tuto chvíli v České republice nemáme jasně ohraničená ohniska nákazy a není proto jednoduché podchytit nakažené, jak tomu bylo na začátku pandemie. Za měsíc září se očekává až 70 000 nově nakažených.

Domů
Sdílet
Diskuse