Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. září 2020 12:49
Čas čtení 1:31
Adam Smeták

Andrej Babiš dnes bude slavit, reaguje opozice na rozhodnutí Mináře vstoupit do politiky

POLITIKA
Uložit Uložené

Reakce na dnešní rezignaci a oznámení vstupu do politiky ze strany bývalého předsedy občanské iniciativy Milion chvilek pro demokracii na sebe nenechaly dlouho čekat.

Rozhodnutí bývalého předsedy Milionu chvilek pro demokracii Mikuláše Mináře vstoupit do politiky s novým subjektem vyvolalo v průběhu pondělí řadu reakcí z úst opozice. Ta je téměř výhradě kritická. Politici Minářovi vyčítají další tříštění sil na politické mapě a upozorňují na to, že on sám dlouhodobě vyzýval ke spojování, nikoli pak k dalšímu rozdrobení voličské základy. 

„Je velmi zvláštní, když někdo, kdo volá po sjednocování a větší spolupráci, nakonec tuto svoji výzvu přetaví a pojme tak, že svým krokem dělá pravý opak. Těžko tomu původnímu úmyslu pak věřit,“ uvedl na Twitteru předseda KDU-ČSL Marian Jurečka.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

„Vyvolal naději na změnu. Vyzýval, aby strany netříštily síly. Teď s poslancem KDU-ČSL zakládá další pražskou stranu, co roztříští síly. Andrej Babiš dnes bude slavit,“ okomentoval na Twitteru Minářovo rozhodnutí bývalý předseda STAN Petr Gazdík.

Jen blbec by tříštil už tak roztříštěnou pravici

Obdobně kriticky se vyjádřil také europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský: „Milion chvilek by si měli uvědomit, co chtějí. Pokud je to snaha porazit Babiše, tak upřímně nechápu snahu založit nějaké nové hnutí. Tím mu naopak pomohou a rozbijí snahu opozice spojit se a změnit zde současnou vládu. Osobní ambice každého z nás by teď měly jít stranou.“

 

Ironií nešetřil ani bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek. „Po odchodu ze sněmovny bych mohl založit úplně novou občanskou iniciativu ‚Deset milionů chvilek pro demokracii‘ a oslovit tak všechny, kterým jeden milion připadá málo,“ zamyslel se.

„Já jsem velký ctitel Mikuláše. Ale první, co odpovídám na "Založ vlastní stranu" je, že jen blbec by tříštil už tak roztříštěnou pravici. Krom toho, že je to blbost. Do poslední chvíle jsem věřil, že se prostě k někomu přidá. Tohle je strašná kravina. Andreje musel potěšit,“ reagoval člen ODS a starosta Řeporyjí Pavel Novotný.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00
Domů
Sdílet
Diskuse