Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. října 2020 16:08
Čas čtení 0:32
Dominik Vetrák

Sinister je nejstrašidelnější horor v historii, rozhodla vědecká studie

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V žebříčku se nacházejí mnohé klasiky, ale hlavně novější horory.

Horor je subjektivní žánr. S nikým se neshodneš na tom, který je ten nejlepší či nejstrašidelnější pouze na základě toho, jak moc ses při něm bál. Na každého totiž horor působí jinak a každý se bojí něčeho jiného.

Doporučeno
Mikrobioložka Peková šíří dezinformace. Spolu s ní také Václav Klaus nebo Ilona Csáková Mikrobioložka Peková šíří dezinformace. Spolu s ní také Václav Klaus nebo Ilona Csáková 7. února 2021 16:13

Studie z BroadBandChoices se na to tedy rozhodla jít jinak. Využila 50 diváků, kterým měřili tep při sledování 1OO různých filmů. Díky tomu zjistili, který horor divákům způsobuje nejvíce nervozity, strachu, zvýšenou srdeční činnost a podobně. Ze studie vyplynulo, že diváci nejhůře zvládali sledování hororu Sinister od režiséra Scotta Dericksona.

Sinister vyšel v roce 2012 v hlavní roli s Ethanem Hawkem jako spisovatelem krimi příběhů podle skutečných událostí. Studie při sledování filmu zaznamenala u diváků až 32procentní nárůst v srdečním tepu (ze 65 úderů za minutu na 86 úderů za minutu). Souhlasíš s tímto výsledkem, nebo znáš horor, který je ještě strašidelnější?

Domů
Sdílet
Diskuse