Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2020 10:39
Čas čtení 0:42
Tereza Šnajdrová

Češi vzali v předvečer lockdownu obchody útokem. Doprava u nákupních center kolabovala

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ve středu odpoledne vláda vyhlásila lockdown, kvůli kterému lidé vzali obchody útokem. Před nákupními centry se tvořily velké kolony.

V reakci na nekontrolovatelné šíření koronaviru se ve středu uskutečnila tisková konference vlády, na které byla představena další přijatá opatření, která by měla šíření zabránit. Ta platí od dnešního rána a nařizují uzavření většiny maloobchodů a služeb. Ve středu večer pak Češi vzali obchodní domy útokem, což zapříčinilo kolaps dopravy.

Doporučeno
Česko zavádí lockdown: Zavřou se maloobchody a služby, omezí se i volný pohyb osob Česko zavádí lockdown: Zavřou se maloobchody a služby, omezí se i volný pohyb osob 21. října 2020 12:37

Až na pár výjimek došlo ve čtvrtek ráno k uzavření většiny maloobchodů a prostor poskytujících služby zákazníkům. V reakci na to vzali ve středu večer Česi obchodní centra útokem. Poslední den před uzavřením se do nich sjely desítky lidí. V Praze nejen na Černém Mostě a Zličíně kolabovala doprava.

Domů
Sdílet
Diskuse