Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2020 9:41
Čas čtení 0:55
Vojtěch Vanda

Hamáček: Prymula nemůže zůstat ministrem zdravotnictví

NEWS ČESKO JAN HAMÁČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Vicepremiér Jan Hamáček se vyjádřil k fotkám, na nichž byl zachycen ministr zdravotnictví Roman Prymula s dalšími politiky v uzavřené restauraci bez roušky.

„Neomluvitelné selhání, musejí vysvětlit, co v restauraci dělali,“ vyjádřil se ministr vnitra a vicepremiér na adresu ministra zdravotnictví Romana Prymuly a poslance ze ANO Jaroslava Faltýnka poté, co byly zveřejněny jejich fotky, na nichž vychází z noční restaurace bez roušek. Hamáček uvedl, že Prymula nemůže zůstat ministrem zdravotnictví. Informuje Deník N.

Doporučeno
Okamžitě rezignujte. Opozice reaguje na Prymulův skandál Okamžitě rezignujte. Opozice reaguje na Prymulův skandál 23. října 2020 8:30

„Pravidla platí bez pardonu pro všechny. Pan ministr Prymula a pan Faltýnek musí vysvětlit, co pohledávali uprostřed nouzového stavu v restauraci, která má být zavřená,“  vyjádřil se Hamáček pro Deník N. Dle Hamáčka se jedná o výsměch všem občanům nejen proto, že sám ministr zdravotnictví, jakožto velký propagátor roušek, ji ani neměl na sobě, ale také kvůli tomu, že by se proti podobnému jednání podle jeho dřívějších vyjádření, mělo postupovat rázně.

„Je to jednoznačně neomluvitelné selhání. Je nemožné, aby vládu a vládní koalici reprezentovali lidé, kteří nerespektují vládní nařízení. Jakkoliv je to složité, neboť je nezpochybnitelným odborníkem a hlavním autorem strategie proti covidu, nemůže podle mě pokračovat jako ministr zdravotnictví ČR,“ doplnil.

Podobně se na adresu Prymuly vyjádřil i ministr kultury Lubomír Zaorálek„Je to naprostá arogance a papalášství v nejhorší chvíli. Je to na okamžitou rezignaci pana Prymuly,“ uvedl.

Doporučeno
Okamžitě rezignujte. Opozice reaguje na Prymulův skandál Okamžitě rezignujte. Opozice reaguje na Prymulův skandál 23. října 2020 8:30

Své řekla k situaci i minystrině práce a sociálních věcí Jana Maláčová: „Pravidla platí pro všechny, a zvláště pak pro ty, kteří je určují. Pan ministr přišel o veškerou důvěryhodnost,” napsala Deníku N s tím, že se jedná o neomluvitelné selhání, a také si myslí, že by měl Prymula rezignovat.

Domů
Sdílet
Diskuse