Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. října 2020 10:31
Čas čtení 0:48
Adam Smeták

Prymula: Jestli si to veřejnost přeje, tak rezignuji

NEWS
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví to uvedl v rozhovoru pro týdeník Respekt.

„Jestli si to veřejnost přeje, tak rezignuji,“ uvedl ministr zdravotnictví Roman Prymula v rozhovoru pro týdeník Respekt. Jde o reakci na jeho středeční návštěvu pražské restaurace ve večerních hodinách, z níž vycházel bez roušky. V podniku se sešel s místopředsedou ANO Jaroslavem Faltýnkem.

Doporučeno
Prymula v noci vyrazil bez roušky do restaurace Prymula v noci vyrazil bez roušky do restaurace 23. října 2020 7:13

Na dotaz novináře Ondřeje Kundry, který se jej na rezignaci dotázal, uvedl: „Já si myslím, že jsem toho zas tolik neprovedl. Předevčírem jsem byl tady na ministerstvu do 21:30, pak jsem byl pozván na schůzku s tím, že další den už mělo být omezení pohybu. Na schůzku jsem dorazil někdy kolem té půl desáté, přesně nevím. Není pravdou, že bych tam vstupoval bez roušky. Do salónku, do kterého jsem byl pozván, jsem přišel s rouškou a asi ve 23:30 nebo 23:20 jsem to jednání potom opouštěl, přes ten dvůr jsem roušku neměl, potom jsem si ji v autě vzal. Tak pokud jsem něco porušil, tak jedině to, že jsem roušku neměl v době, kdy jsem nasedal do auta v době, kdy tam byl člen ochranky.“

Na opakovaný dotaz ohledně rezignace Prymula odpověděl: „Jestli si to veřejnost přeje, tak já klidně rezignuji.“ Následně ministr zdravotnictví přiznal, že během jednání neměl po většinu času na sobě roušky. Zdůvodnil to tím, že na stole byly nápoje, které konzumovali.

Domů
Sdílet
Diskuse