Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. října 2020 11:50
Čas čtení 0:45
Tereza Šnajdrová

Policie evakuovala část budovy ministerstva zdravotnictví, na podatelnu přišla podezřelá zásilka

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Na ministerstvo zdravotnictví přišel dopis s výhružnou zprávou a neznámou látkou uvnitř.

Policie uvedla na svém Twitteru, že v pondělí ráno byla nucena spolu s hasiči evakuovat část budovy ministerstva zdravotnictví, kam na podatelnu přišel dopis obsahující výhružky a  neznámou látku. Ta podle hasičů není nebezpečná. 

Doporučeno
Co stálo za noční schůzkou Prymuly s Faltýnkem? Roli může hrát VZP Co stálo za noční schůzkou Prymuly s Faltýnkem? Roli může hrát VZP 26. října 2020 11:07

Dopis přijala podatelna hlavní budovy ministerstva, která sídlí na Palackém náměstí v Praze.  „Evakuace se dotkla jen jednotek lidí a byla již ukončena. Látka je aktuálně na rozboru a podle toho se bude postupovat dál. Věc byla předána k šetření pražské krajské policii,“ přiblížil situaci Ondřej Moravčík z tiskového odboru prezidia.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Jan Brodský po zásahu policie a hasičů uvedl, že látka v dopise nebyla nebezpečná. Z bezpečnostních důvodů však museli být na místo povolány obě skupiny. Hasiči neznámou látku ihned otestovali a uvedli, že se nejedná o nic životu nebezpečného.

Domů
Sdílet
Diskuse