Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2020 15:56
Čas čtení 1:12
Adam Novosad

Khabib Nurmagomedov nechtěl soupeři ublížit před rodiči, tak ho namísto zlomené ruky jen uškrtil a uspal

NEWS
Uložit Uložené

Ve svém posledním zápase se postavil Justinovi Gaethjemu, který však tvrdil, že nikdy nebude bít do země na znak toho, že se vzdává, a tak to Khabib vzal na vědomí.

Khabib Nurmagomedov po vítězství v zápase s Justinem Gaethjem na akcí UFC 254 ohlásil konec kariéry. Teprve nyní však na veřejnost vyšel příběh z pozadí souboje, který ve své show DC and Helwan převyprávěl Daniel Cormier, jak se Khabib rozhodl zachovat v zápase navzdory jakémukoli vývoji, uvádí MMA Junkie.

Nurmagomedov si před soubojem věřil. Věděl, že půjde o poslední zápas v kariéře, který chtěl vyhrát na počest svého zesnulého otce, a tak si prohru nepřipouštěl. Justin Gaethje se zamýšlel nad oběma možnostmi, ale na předzápasové tiskovce opakoval, že v žádném případě nebude bít do země na znamení toho, že se vzdává.

Gaethje si na zápas pozval své rodiče, a tak se Nurmagomedov rozhodl, že mu nijak vážně neublíží. „Nechtěl jsem mu ublížit před jeho rodiči, tak jsem řekl, že ho dostanu do trianglu. A když usne, tak usne, probudí se a bude v pořádku,“ řekl prý Khabib svému kolegovi Cormierovi.

„Nechtěl mu zlomit ruku, protože pokud by Justin nebil do země, musel by mu ji zlomit. A to nechtěl udělat před jeho mámou a otcem,” popsal Cormier, jak mu Khabib vysvětloval, proč si vybral právě uškrcení pomocí chvatu triangle choke. Toto škrcení přitom patřilo mezi nejoblíbenější chvaty Nurmagomedova otce, takže symbolismus lze hledat i v této perspektivě.

Doporučeno
UFC hvězda Khabib Nurmagomedov vydělal přes 138 milionů korun za svůj poslední zápas před odchodem do důchodu UFC hvězda Khabib Nurmagomedov vydělal přes 138 milionů korun za svůj poslední zápas před odchodem do důchodu 26. října 2020 22:03

Khabib s Justinem dokonce sdílejí jednoho manažera, ba co víc, i když nepatří mezi největší kamarády na světě, znají se i v soukromém životě. Svědčí o tom fakt, že Nurmagomedov svému soupeři vyjádřil po skončení zápasu úctu a popřál mu hodně štěstí.

Domů
Sdílet
Diskuse