Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. listopadu 2020 11:57
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Reprodukční číslo R kleslo v Česku na hodnotu 1

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Opatření, která byla přijata vládou, pravděpodobně fungují.

Reprodukční číslo R, udávající rychlost šíření nákazy v populaci, kleslo v neděli na hodnotu 1. Podle hodnoty R je vidno, kolik dalších osob dokáže jeden nakažený člověk, v tomto případě koronavirem, nakazit. Za dílčí úspěch zpomalení šíření koronaviru pravděpodobně mohou nové restrikce vlády, jelikož číslo začalo klesat po jejich zavedení. Informují Novinky.cz.

Doporučeno
Praha se stává premiantem v boji s koronavirem. Patří mezi regiony, kde se vir šíří nejméně Praha se stává premiantem v boji s koronavirem. Patří mezi regiony, kde se vir šíří nejméně 2. listopadu 2020 10:21

Podle statistik z poloviny září dosáhlo reprodukční číslo hodnoty 1,6. Jakmile se ale zavedla nová opatření, jeho hodnota začala nabírat klesavou tendenci, která postupně zatlačila hodnotu čísla pod 1,1. Jak píší Novinky.cz, reprodukční číslo R nadále klesá.

Domů
Sdílet
Diskuse