Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2020 7:10
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Česko hlásí opět rekord: Přibylo přes 15 700 nakažených, více než 8 000 lidí je hospitalizováno

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví.

Po několika málo dnech, kdy přírůstky nově nakažených mírně klesaly, hlásí Česko opět nový rekord. Včera bylo totiž onemocnění covid-19 potvrzeno u 15 729 osob, což je nejvíce za celou dobu pandemie. Předešlý rekord byl pokořen o několik desítek případů. O aktuálních statistikách informuje ministerstvo zdravotnictví.

Doporučeno
Týnuš Třešničková: Sláva mi hodně dala, ale i vzala. Především moje soukromí, musím dávat velký pozor na to, co ukazuji (Rozhovor) Týnuš Třešničková: Sláva mi hodně dala, ale i vzala. Především moje soukromí, musím dávat velký pozor na to, co ukazuji (Rozhovor) 3. listopadu 2020 9:52

V posledních dnech znovu narostl také počet hospitalizovaných pacientů. Podle posledních dat ministerstva zdravotnictví je v nemocnicích skoro 8 300 lidí s koronavirem, ve vážném stavu se nachází 1 244 z nich.

Po stovkách každý den stoupá i počet obětí, kterých v úterý přibylo 223. Za včerejší den je zatím potvrzeno 123 mrtvých, toto číslo však zřejmě ještě po další aktualizaci naroste. Celkově u nás koronaviru podlehlo 4 133 lidí.

Dobrou zprávou může být alespoň to, že se u nás vyléčilo necelých 200 tisíc lidí. Počet uzdravených je tedy o několik desítek tisíc větší než počet aktivních případů, kterých je 174 820.

V České republice aktuálně kvůli špatné epidemiologické situaci platí nouzový stav, na který jsou vázána přísná opatření. Stav nouze potrvá minimálně do 20. listopadu, je však možné, že se prodlouží. Od pondělí budou zavedeny také přísnější pravidla pro cestování do ČR ze zahraničí, na semaforu bude většina evropských zemí minimálně oranžová.

Domů
Sdílet
Diskuse