Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. listopadu 2020 16:20
Čas čtení 3:02
Vojtěch Vanda

VIDEO: Jak se má správně chovat neúspěšný kandidát na prezidenta USA? Takovéto projevy měli Bush, Al Gore a další

POLITIKA
Uložit Uložené

Třeba se voliči ve Spojených státech dočkají i letos.

Al Gore, George Bush starší nebo John McCaine. Vzpomínáš si na tato jména? Všechno jsou to bývalí kandidáti na post prezidenta Spojených států, kteří se do křesla v Bílém domě nedostali, nebo jej, v případě Bushe staršího, neobhájili. V tomto článku si připomeneme jejich concession speaches, tedy proslovy po odstoupení z kandidatury, abychom měli srovnání s letošními volbami.

Doporučeno
Joe Biden je opět blíže k Bílému domu. O 917 hlasů vyhrává v klíčovém státě Georgia Joe Biden je opět blíže k Bílému domu. O 917 hlasů vyhrává v klíčovém státě Georgia 6. listopadu 2020 11:08

Prezidentské volby roku 2020 vrcholí. Kandidát za republikány Donald Trump, jenž před uzavřením volebních místností vedl nad svým protikandidátem z opačného protipólu, demokratem Joem Bidenem, je nyní na vážkách. Před koncem sčítání všech hlasů, třetí den po uzavření volebních místností, pro něj prognózy vypadají bledě

Z tohoto důvodu se snaží průběh sčítání volebních hlasů napadnout ze všech směrů. Vyhrožuje právníky, soudní tahanicí, a spory obecně. Trump, který se ještě před koncem fyzického hlasování prohlásil za znovuzvoleného prezidenta, nevidí žádné jiné východisko, než obhájení své pozice. Možná i proto jeho poslední projevy, se kterými vystoupil, nepůsobí nejdůstojněji.

Domů
Sdílet
Diskuse