Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. listopadu 2020 19:44
Čas čtení 0:55
Miriam Rumanková

Ruská vakcína je prý účinná na 92 %. Zpráva přichází dva dny poté, co americko-německý projekt oznámil 90% účinnost

NEWS NĚMECKO
Uložit Uložené

Rusko zaznamenalo rekordních 432 nových úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19.

Toto pondělí americká firma Pfizer s německou biotechnologickou společností BioNTech prohlásily, že jejich potenciální vakcína proti novému koronaviru má 90% účinnost.

Analýza třetí fáze klinických testů ukázala, že vakcína byla mimořádně účinná a dokázala zabránit vzniku onemocnění covid-19 u 90% pacientů, u kterých neexistoval důkaz o předchozím infikování novým virem, uvedly společnosti ve svém prohlášení.

Rusko na sebe nenechalo dlouho čekat a přišlo s oznámením, že jejich vakcína proti onemocnění covid-19 s názvem Sputnik V dosahuje 92% účinnosti. Informuje o tom portál The Guardian.

Rusko ve středu mimo jiné zaznamenalo i rekordních 432 nových úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19, což znamená, že v zemi onemocnění podlehlo už 31 593 lidí.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Zkouška třetí fáze testování, kterou vykonává Gamaleyův institut, se koná na 29 klinikách po celé Moskvě a celkově se do ní zapojí 40 000 dobrovolníků, přičemž čtvrtina z nich dostane placebo. 

Pfizer a BioNTech

Pokud se pozitivní zprávy potvrdí, mohla by se nová americko-německá vakcína s vysokou úspěšností zařadit například mezi obvykle používané vakcíny pro děti. S úspěšností jsou na tom totiž podobně. Pfizer se chystá kontaktovat a požádat americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv o nouzovou autorizaci vakcíny. Do konce roku by dokázala vyprodukovat 15 až 20 milionů dvoudávkového léku.

Zpět
Sdílet
Diskuse