Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. listopadu 2020 14:18
Čas čtení 0:35
Miriam Rumanková

Podvodník zavolal důchodkyni a žádal po ní 200 tisíc korun na injekci pro její dceru, která leží na plicní ventilaci

NEWS
Uložit Uložené

Vaše dcera leží na plicní ventilaci, zaplaťte 200 000 korun za injekci, kterou jí podáme.

Slovenská policie na Facebooku informovala o podvodu v Lučenci. Pachatel zatelefonoval 77leté důchodkyni a požádal ji o 8 000 eur (v přepočtu asi 200 tisíc korun) na injekci, pro její dceru, která leží na plicní ventilaci kvůli onemocnění COVID-19 v nemocnici v Bratislavě. Podvodník se vydával za zaměstnance Krizového centra Covid.

„Jelikož jmenovaná neměla doma dost peněz, pachatel jí zajistil odvoz taxíkem do nejbližší pobočky banky s tím, že peníze převezme někdo u ní doma. Cestou jí ještě několikrát volal na mobil,“ píše policie na Facebooku. 

Naštěstí důchodkyni prý v té době zatelefonovala její dcera, která ji po zjištění těchto skutečností ihned poslala na nejbližší policejní oddělení. „Vyšetřovatel již zahájil trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin podvodu spáchaný ve stádiu pokusu,” informuje Policie SR a dodává, že v době nouzového stavu za takový skutek hrozí trest odnětí svobody na 10 až 15 let.

Pachatele, kteří se pokusili podvést důchodců, zaznamenali v několika okresech kraje.

Doporučeno
Účastník sametové revoluce: Mlátili nás obušky, ve kterých bylo olovo, pocit bezmoci byl hrozný. Jsem za to ale nesmírně rád Účastník sametové revoluce: Mlátili nás obušky, ve kterých bylo olovo, pocit bezmoci byl hrozný. Jsem za to ale nesmírně rád 17. listopadu 2019 10:15
Domů
Sdílet
Diskuse