Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. listopadu 2020 12:46
Čas čtení 1:02
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Zaměstnanci české základní školy nazpívali písničku pro všechny učitele, aby je podpořili v době pandemie

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

ZŠ Ústecká zveřejnila píseň na podporu učitelů. Sdílel ji i premiér.

Pandemie koronaviru výrazně zasáhla takřka všechny oblasti a školství není samozřejmě výjimkou. Valná většina výuky od základních škol až po univerzity se přesunula do online prostoru, nicméně tím se plnohodnotné prezenční vzdělávání dá nahradit jen stěží.

Kromě žáků a studentů však byli před nové výzvy postaveni i samotní učitelé a právě na jejich podporu v dobách pandemie před nedávnem vznikla nová píseň. O tu se postaral kolektiv učitelů ZŠ Ústecká z České Třebové, kteří pozměnili slova známé skladby Für immer jung (Být stále mlád) od Bushida s Karlem Gottem a nový hit byl rázem na světě. Nechybí v něm ani rap.

Doporučeno
Lidé jsou z covidu-19 v úzkostech. Lidská psychika udělá všechno, aby nezkolabovala. Třeba uvěří lžím, říká Štrobl (Rozhovor) Lidé jsou z covidu-19 v úzkostech. Lidská psychika udělá všechno, aby nezkolabovala. Třeba uvěří lžím, říká Štrobl (Rozhovor) 13. listopadu 2020 15:16

„Písnička pro všechny učitele, kteří musí denně zažívat slasti i strasti distanční online výuky, a pro všechny jejich žáky, aby se zamysleli, že to s nimi učitelé nemají lehké, obzvláště v době koronavirové,“ píší autoři v popisku pod videem na YouTube.

Za pár týdnů skladba, která dostala název Učíme dál, posbírala více než 230 tisíc zhlédnutí. Všiml si jí i předseda vlády Andrej Babiš, který ji sdílel na svém Twitteru„Tak tuhle písničku musím sdílet a chci říct, že děkuju všem učitelům. Mají to v téhle době ještě těžší než kdy dřív,“ napsal premiér.

Domů
Sdílet
Diskuse