Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2020 20:41
Čas čtení 0:55
Adam Novosad

Ruská vakcína proti koronaviru Sputnik V bude výrazně levnější než její konkurenti, hlásí tamní úřady

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Z Ruska přicházejí zprávy o tom, že vakcína Sputnik V bude konkurovat především cenou.

Rusko své vakcíně proti koronaviru Sputnik V naplno důvěřuje. I proto tamní úřady připravují její masovou výrobu, která má sloužit k pokrytí poptávky ze zahraničí. Ruský fond přímých investic oznámil, že cena vakcíny Sputnik V bude na zahraničních trzích pod 10 dolarů za jednu dávku, díky čemuž by měla konkurovat zahraničním alternativám, informuje TA3.

Vakcíny chtějí Rusové v příštím roce vyrobit více než 1 miliardu kusů určených pouze pro zahraniční trhy, přičemž dvojitá dávka potřebná k vytvoření účinnosti nad 90 procent vyjde zájemce na méně než 20 dolarů.

Doporučeno
Nejprve drogy a vášnivý sex, výčitky a zlomená srdce až později. Calin vylil své Svědomí na papír (Recenze) Nejprve drogy a vášnivý sex, výčitky a zlomená srdce až později. Calin vylil své Svědomí na papír (Recenze) 25. listopadu 2020 16:08

Fond přímých investic prohlásil, že ve srovnání s konkurenčními vakcínami od Pfizeru nebo Moderny bude Sputnik V dvakrát či dokonce vícekrát levnější. 

Domů
Sdílet
Diskuse