Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2020 12:09
Čas čtení 0:28
Tereza Šnajdrová

Záhadný monolit leží v poušti v Utahu již od roku 2016

NEWS
Uložit Uložené

Včera jsme tě informovali o záhadném monolitu, který se objevil v poušti v Utahu. Podle Google Earth je tam již od roku 2016.

Celý internet v předchozích dnech obletěla fotka záhadného třímetrového monolitu, který byl objeven v utažské poušti a nikdo netušil, odkud se konstrukce vzala nebo jak dlouho tu již je. Zpravodaj Insider nyní informoval o tom, že podle Google Earth byl kovový předmět na místo dosazen již mezi srpnem 2015 a říjnem 2016.

Doporučeno
V poušti v Utahu našli záhadný monolit. Neví se, kdo ho tam umístil V poušti v Utahu našli záhadný monolit. Neví se, kdo ho tam umístil 25. listopadu 2020 11:44

Zatím však není jisté, kdo monolit do pouště umístil. Předpokladem je, že se jedná o dílo umělce. Pokud by se toto potvrdilo, čekala by na majitele monolitu pořádná pokuta. „Na federálně spravované veřejné pozemky je nezákonné instalovat struktury nebo umění,“ zní z úst státních pracovníků.

Na historických snímcích z Google Earth se ukázalo, že monolit je v poušti již delší dobu. Údajně tam měl být umístěn někdy v období od sprna 2015 do října 2016

Záhadný monolit leží v utažské poušti již od roku 2016
Zdroj: Google Earth
Domů
Sdílet
Diskuse