Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2020 7:16
Čas čtení 1:03
Viktor Kniš

Igor Matovič: Reštaurácie tento rok nikto otvárať nebude, to nehrozí

NEWS
Uložit Uložené

Premiér Igor Matovič v relácii Na hrane vysvetľoval krízu v koalícii a predpovedal, ako budú vyzerať Vianoce s koronavírusom.

Premiér Igor Matovič v relácii Na hrane televízie JOJ vyhlásil, že s Richardom Sulíkom sa už zmierili a opäť priznal, že ich vzťah je „talianske manželstvo“. Uznal, že ich spôsob komunikácie môže vyrušovať ľudí, za čo sa aj ospravedlnil. Premiér tiež potvrdil, že chvíľu skutočne myslel vážne, že by z vlády odišiel. 

„Boli také životné situácie v koalícii, keď sa koaličný partner správal skôr ako niekto z opozície. Potom nemáte silu čeliť zlu na druhej strane. Ale myslím si, že je to za nami,“ povedal s tým, že mal strach spraviť nepopulárne rozhodnutie, pretože mohol prísť úder zboku. Predseda vlády tiež konštatoval, že ho zamrzelo vyhlásenie prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá vstúpila do konfliktu medzi neho a Richarda Sulíka a skonštatoval, že jej aj napísal. 

Matovič vysvetľoval aj tajné stretnutie koaličných lídrov v nemocnici u Borisa Kollára. Povedal, že mu kompetentná osoba povedala, že je to v poriadku, odmietol ju však menovať, aby jej nespôsobil problémy. 

Domů
Sdílet
Diskuse