Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. listopadu 2020 9:25
Čas čtení 0:36
Adam Smeták

Zemřel představitel Darth Vadera, britský herec David Prowse.

NEWS
Uložit Uložené

Držitel Řádu britského impéria nás opustil ve svých 85 letech po krátké nemoci.

Ve věku 85 let nás opustil britský herec Dave Prowse. Bývalý kulturista se proslavil zejména rolí Darth Vadera v původní trilogii Star Wars. Legendární postavu si zahrál díky své tělesné stavbě impozantních rozměrů. Ikonický hlas temného pána ze Sithu ale nepatřil jemu. Namluvil jej James Earl Jones. O hercově skonu informoval jeho právní zástupce Thomas Bowington.

Přestože šlo o jeho nejznámější roli, Prowse byl více hrdý na to, že se na obrazovkách objevil jako „Green Cross Code Man“. Postava, která promovala bezpečnost na silnicích ve Velké Británii. Za tuto roli dostal Řád britského impéria.

Doporučeno
Hlavním záporákem nové trilogie Star Wars podle George Lucase měl být Darth Maul. Studio Disney ale změnilo celý příběh Hlavním záporákem nové trilogie Star Wars podle George Lucase měl být Darth Maul. Studio Disney ale změnilo celý příběh 12. listopadu 2020 18:21

O smrti herce informoval jeho právní zástupce Thomas Bowington, který uvedl, že smrt přišla po krátké nemoci. „Jde o opravdovou a hluboce srdcervoucí ztrátu pro nás a miliony fanoušků po celém světě,“ uvedl. „Ať jej provází Síla,“ dodal v narážce na Star Wars.

Domů
Sdílet
Diskuse