Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2021 7:38
Čas čtení 1:05
Jakub Paulík

V Česku může na covid-19 do léta zemřít 100 000 lidí, předpovídá Flegr

ZAJÍMAVOSTI JAROSLAV FLEGR KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Slova profesora Jaroslava Flegra nejsou vůbec příznivá.

Známý český vědec Jaroslav Flegr, který v minulosti úspěšně předpověděl vývoj pandemie koronaviru, si znovu „zavěštil z křišťálové koule“. Přichází s novou prognózou, která bohužel nezní pozitivně. Jak však Flegr zdůrazňuje, doufá, že se bude mýlit.

Evoluční biolog Flegr nejprve okomentoval současná data a konstatoval, že se situace oproti říjnu navzdory opatřením zjevně zhoršila. Varovný prst zvedl i před nakažlivější mutací koronaviru. „Až se navíc rozšíří infekčnější mutanty, není jisté, že zaberou alespoň ta o dost přísnější opatření, co byla nasazena na podzim v Izraeli,“ napsal.

Doporučeno
Babiš: Rok 2020 byl smutný, těžký a depresivní. Vakcína je záblesk naděje Babiš: Rok 2020 byl smutný, těžký a depresivní. Vakcína je záblesk naděje 1. ledna 2021 20:35

Nastupující vlna pandemie bude podle profesora Jaroslava Flegra horší než ta současná. Podle jeho odhadů si vyžádá dalších 30 000 úmrtí. Pozitivně to Flegr nevidí ani s udržením českého zdravotnictví. Odhaduje, že s 80% pravděpodobností dojde k jeho kolapsu. Flegr také kritizuje nastavenou očkovací strategii a uvádí, že do léta v Česku na koronavirus může zemřít až 100 000 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse